Companii responsabile față de mediu și oameni

Cifre cheie în lanțul alimentar european – ediția 2023

Eurostat a publicat ediția din 2023 a cifrelor-cheie privind lanțul alimentar european. Această publicație oferă o imagine de ansamblu asupra naturii complexe și interconectate a lanțului UE de la fermă la consumator și furnizează date oficiale conexe.

Publicația este împărțită în trei secțiuni:

Prima secțiune oferă o imagine de ansamblu asupra agriculturii și pescuitului. În timp ce accentul principal se pune pe producția de produse agricole și piscicole, această secțiune include, de asemenea, informații structurale despre ferme și flota de pescuit și despre ocuparea forței de muncă în aceste sectoare, precum și date economice esențiale. 

A doua secțiune se concentrează pe activitățile din aval, cum ar fi prelucrarea, comerțul cu ridicata, comerțul cu amănuntul și servirea alimentelor și băuturilor. De asemenea, aceasta include capitole privind importul și exportul de produse agricole, alimente și băuturi, precum și transportul acestora. Ultimul capitol din această secțiune surprinde lanțul alimentar la final, analizând consumul uman de alimente și băuturi.

Cea de a treia secțiune cuprinde un singur capitol care analizează anumite probleme de mediu legate de diferite etape ale lanțului alimentar, inclusiv utilizarea de îngrășăminte și pesticide, emisiile de gaze cu efect de seră în agricultură și deșeurile din cadrul lanțului alimentar.

Majoritatea seturilor de date privind lanțul alimentar european sunt prezentate până în 2021 sau 2022, utilizând grafice intuitive.

Share this article
Prev Post

Cele 10 proiecte ONG finanțate de Synevo în 2023 ca Soluții pentru comunitate

Next Post

51% dintre mileniali dețin în prezent un dispozitiv electronic recondiționat – studiu UK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next