Companii responsabile față de mediu și oameni

Henkel și Shell au semnat un acord de colaborare privind folosirea ingredientelor pe bază de materii prime regenerabile pentru mărcile produselor de curățare

Henkel și Shell Chemical LP au semnat un acord de colaborare pe o periodă de cinci ani, pentru a înlocui până la 200.000 de tone de materii prime fosile utilizate la fabricarea agenților tensioactivi, cu materii prime regenerabile. Agenții tensioactivi pe bază de materii prime regenerabile vor fi folosiți în mărcile de produse Henkel, inclusiv în multe varietăți ale mărcilor Persil, Purex și all. Agenții tensioactivi sunt un ingredient din produsele de curățare care ajută la formarea spumei și la îndepărtarea murdăriei.

“Această cooperare istorică face să crească semnificativ cota Henkel de ingrediente pe bază de energie regenerabilă în cadrul mărcilor de consum de top din America de Nord”, a declarat Ulrike Sapiro, Chief Sustainability Officer la Henkel. “Acesta este un pas important și concret către realizarea viziunii noastre de a avea o planetă regenerabilă printr-un model de afaceri prietenos cu clima. Colaborarea cu parteneri precum Shell ne va ajuta să ajungem mai repede acolo.”

Shell estimează că înlocuirea a până la 200.000 de tone de materii prime fosile cu materii prime regenerabile are potențialul de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu până la 120.000 de tone de CO2e pe durata acordului de cinci ani.

Robin Mooldijk, vicepreședinte executiv al Shell Chemicals and Products, a declarat: “Acest acord reprezintă primul acord comercial de acest fel încheiat de Shell la scară comercială pentru produse chimice pe bază de energie regenerabilă din întreaga lume. Sunt încântat să lucrez cu Henkel și să o ajutăm să facă pași importanți pentru a-și atinge obiectivele de sustenabilitate.”

Share this article
Prev Post

PNRR sprijină cu 259 mil euro investițiile în întregul lanț valoric al bateriilor și al celulelor și panourilor fotovoltaice

Next Post

Ponderea energiei din surse regenerabile în consumul final din UE este cu mult sub ținta propusă de 32%, înregistrând un nivel de doar 21% (Eurostat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next