Ponderea energiei din surse regenerabile în consumul final din UE este cu mult sub ținta propusă de 32%, înregistrând un nivel de doar 21% (Eurostat)

Ponderea surselor regenerabile în consumul final brut de energie la nivelul Uniunii Europene a ajuns la 21,8%, înregistând o scădere de 0,3 puncte procentuale (pp) față de anul 2020, aceasta fiind și prima scădere înregistrată până acum. Aceast nivel înregistrat în anul 2021 se află cu mult sub ținta de 32% propusă prin directiva 2018/2001 privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile.

Suedia are în continuare cea mai mare pondere a energiei din surse regenerabile dintre toate state membre ale UE, respectiv 62,6%, urmată de Finlanda (43,1%), Letonia (42,1%), Estonia (37,6%), Austria (36,4%) și Danemarca (3,7%).

Totuși, mai mult de jumătate din statele membre ale UE se situează sub media UE. Printre aceastea se numără: Belgia, Bulgaria, Cehia, Germania, Irlanda, Spania, Franța, Italia, Cipru, Luxemburg, Ungaria, Malta, Țările de Jos, Polonia și Slovacia.

Printre țările cu cea mai redusă pondere a surselor regenerabile se clasează Luxemburg (11,7%), Malta (12,2%), Țările de Jos (12,3%), Irlanda (12,5%) și Belgia (13,0%).

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Henkel și Shell au semnat un acord de colaborare privind folosirea ingredientelor pe bază de materii prime regenerabile pentru mărcile produselor de curățare

Next Post

UniCredit Bank își extinde portofoliul de fonduri de investiții cu patru noi fonduri tematice cu componentă ESG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next