Companii responsabile față de mediu și oameni

Coca-Cola renunță la sticlele Sprite din plastic verde după mai bine de 60 de ani

Coca-Cola a anunțat recent că va înlocui, după mai bine de 60 de ani, ambalajul Sprite din plastic verde cu plastic clar-transparent începând cu 1 august, ca parte a eforturilor companiei de a deveni mai responsabilă față de mediu, transmite CNN.

Principalul motiv este că plasticul actual al Sprite conține polietilen terftalat verde, un aditiv care nu poate fi reciclat. Eliminarea culorii din sticlele Sprite va îmbunătăți calitatea materialului reciclat, a declarat Julian Ochoa, directorul R3CYCLE, consultant Coca-Cola în domeniul reciclării.

Culoarea verde a sticlei Sprite va fi transferată noului logo și designului reînnoit al ambalajului.

Coca-Cola a fost deseori criticată pentru generarea de deșeuri de plastic dăunătoare mediului. În 2020, compania a fost catalogată poluatorul de plastic nr. 1 în lume de către organizația de mediu Break Free from Plastic.

În 2018, Coca-Cola a lansat campania „O Lume fără deșeuri” prin care s-a angajat să colecteze și să recicleze o sticlă sau o doză pentru fiecare băutură vândută într-un astfel de recipient. Ca parte a acestei inițiative, compania a lansat anul trecut un nou recipient de 375 ml, fabricat din material plastic 100% reciclat.

Share this article
Prev Post

„Putem să curățăm mizeria pe care am făcut-o și să oferim lumii șansa să se vindece”. Prelegeri TED inspiraționale susținute pe tema schimbărilor climatice

Next Post

Două mici ferme din Dolj și Olt, alimentate de CEZ cu energie verde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next