Opiniile și înțelegerea de către studenții din UK, Irlanda, Germania, Spania, Australia și SUA a problemelor cheie privind sustenabilitatea este marcată de „disparități puternice”, indică un studiu comandat de Yugo, lider global în administrarea de spații de cazare pentru studenți, citat de publicația Circular.  

Realizat de Mortar Research în cadrul unui proiect global de cercetare, studiul arată că 74% din cei peste 6000 de respondenți recunosc importanța cunoștințelor de mediu și mulți dintre ei își schimbă stilul de viață pentru a contribui la soluționarea crizei climatice.

83% dintre respondenți înțeleg că combustibilii fosili sunt surse de energie neregenerabilă și 70% știu că aceștia se formează din plante și animale în descompunere. Cu toate acestea, 34% au afirmat că gazele naturale sunt o sursă de energie curată.

Studenții respondenți din Marea Britanie consideră că energia mareelor (55%) și energia hidroelectrică (56%) sunt surse curate de energie. 51% știu ce este o amprentă de carbon, iar 45% ar putea spune cum se calculează aceasta.

Surprinzător, 12% dintre respondenți consideră că creioanele sunt unul dintre cei mai mari contribuitori la amprenta de carbon la nivel global.

„Există diferențe uriașe de opinie și de cunoștințe atunci când vine vorba de unele dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă planeta, ceea ce este de înțeles, având în vedere cantitatea mare de informații existente despre ceea ce reprezintă una dintre cele mai multifațetate probleme ale timpului nostru.” spune Helen Strachan, specialist în sustenabilitate la Yugo. „Acest studiu arată necesitatea unei mai bune înțelegeri a acestor probleme critice.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *