Companii responsabile față de mediu și oameni

E.ON Energie România a împădurit prin implicarea clienților 5 ha de teren degradat lângă Sighișoara

E.ON Energie România a finalizat a 3-a sa campanie de împădurire lângă Sighișoara, în zona Țigmandru, unde a plantat 21.000 de puieți (gorun și pin negru) pe o suprafață de 5 ha de teren degradat.

În total, suprafața împădurită de E.ON cu ajutorul Direcției Silvice Mureș și a Ocolului Silvic Sighișoara ajunge la 15 hectare.

Campania s-a realizat prin implicarea clienților E.ON Energie România, deținători de mașini electrice: pentru fiecare 10 kWh alimentați de clienți la stațiile E.ON Drive, în perioada 15 septembrie 2021-15 septembrie 2022, E.ON a plantat câte un puiet.

Primele două campanii de împădurire din zona Sighișoara s-au desfășurat în anul 2021, cu sprijinul clienților E.ON. În campania din primăvară, E.ON a plantat câte un copac pentru fiecare cont Myline activat de clienți, timp de o lună, iar în toamnă campania a răsplătit fiecare client care a încărcat mașina la una dintre stațiile electrice E.ON Drive.

Din 2019 până în prezent, prin intermediul stațiilor E.ON Drive au fost încărcați peste 400.000 kWh, cantitate ce permite parcurgerea a aproximativ 2,5 milioane kilometri, cu o reducere a emisiilor de carbon de peste 450 tone.

Acțiunile de împădurire în care s-a implicat E.ON au debutat în 2021, iar până acum au fost plantați peste 110.000 de puieți, pe o suprafață ce se apropie de 25 hectare.

Comunicatul E.ON

Explicație foto: plantare puieți Bucecea

Share this article
Prev Post

„Prietenii aerului”: Bergenbier și Airly contribuie la reducerea gradului de poluare din Ploiești

Next Post

Studiu Yugo: diferențe mari de opinie și cunoștințe ale studenților despre sustenabilitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next