Companii responsabile față de mediu și oameni

E-mobility în România: 22% dintre respondenți sunt conștienți că furnizorii de energie oferă soluții de e-mobilitate – Studiu E.ON

Emobility EON ECSR
Emobility EON ECSR


Conform unui studiu efectuat de E.ON la nivel național, aproximativ 22% dintre participanți sunt conștienți că furnizorii de energie oferă și soluții pentru e-mobility, iar E.ON Energie România este una dintre companiile cele mai cunoscute în acest domeniu.

În primele șase luni ale anului 2023, E.ON a instalat aproximativ 95 de stații de încărcare pentru mașinile electrice, ajungând astfel la un total de 375 de astfel de unități instalate. Pentru acest an, compania estimează că vor fi montate în total 200 de stații de încărcare destinate diverse categorii de clienți.

Citește și: Kraft Heinz își stabilește ca obiectiv pentru 2030 reducerea cu 20% a utilizării plasticului virgin

În primul semestru al anului 2023, numărul de încărcări efectuate s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut, atingând peste 18.000 de sesiuni, iar cantitatea de energie consumată a depășit 330.000 kWh, în creștere cu 160%. Prin intermediul soluției E.ON Drive, clienții companiei au contribuit la o reducere a emisiilor de carbon cu 130 de tone de CO2.

De asemenea, compania recompensează efortul clienților de a contribui la un viitor mai verde și mai sustenabil, prin plantarea unui copac pentru fiecare 10 kWh alimentați la stațiile E.ON Drive. Astfel, în cadrul campaniilor anuale de plantare desfășurate în 2021 și 2022, au fost plantați 34.000 de puieți.

Citește și: Penny crește la raft prețul produselor pentru a arăta clienților „costul real” al impactului de mediu al producției alimentelor

Share this article
Prev Post

Kraft Heinz își stabilește ca obiectiv pentru 2030 reducerea cu 20% a utilizării plasticului virgin

Next Post

D-ticket, abonamentul lunar de transport de 49 de euro din Germania, contribuie cu succes la reducerea emisiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next