Companii responsabile față de mediu și oameni

E.ON a predat 161 de centrale electrice fotovoltaice la cheie companiilor partenere

E.ON Panouri Fotovoltaice ECSR
E.ON Panouri Fotovoltaice ECSR

Compania E.ON Energie România a finalizat și predat la cheie, anul trecut, 161 de centrale electrice fotovoltaice pentru 142 de companii partenere care activează în diverse ramuri industriale. Valoarea totală a proiectelor s-a ridicat a aproape 30 milioane de euro.

Construcția centralelor fotovoltaice a presupus instalarea în locațiile partenerilor, situate în 31 de județe, a 74.230 de module fotovoltaice pe o suprafață de 178.152 m², echivalentul a circa 25 de terenuri de fotbal.

Citește și: Subiect de studiu în Săptămâna Verde și Săptămâna Altfel: antreprenoriatul feminin românesc pentru produse sustenabile

Cu o capacitate instalată însumată de 32 MWp, centralele fotovoltaice produc circa 38 de GWh de energie electrică regenerabilă anual, cantitate care ar fi suficientă pentru a alimenta circa 29.000 de locuințe timp de un an întreg.

Acestea asigură companiilor partenere un grad important de independență energetică, de exemplu, pentru Transparent Design, Thimm Packaging și Don Pedro centralele asigură circa 30% din necesarul lor anual de energie. Totodată, contribuie la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu peste 10.000 tone pe an.

Citește și: ING Bank România susține cu 2 milioane de euro două programe din cadrul Platformei de mediu pentru București

În prezent, E.ON Energie România are în desfășurare peste 40 de proiecte similare. Compania oferă soluții la cheie, proiectate să corespundă nevoilor și profilului de consum al clienților. E.ON sprijină firmele să devină prosumatori pe parcursul întregului proces:

  • evaluarea locului de consum;
  • întocmirea proiectului tehnic;
  • obținerea avizelor necesare;
  • instalarea centralei fotovoltaice;
  • realizarea mentenanței sistemului;
  • verificarea instalației electrice, după finalizarea procesului.

Centralele solare au o durată de viață de circa 25 de ani și o perioadă de recuperare a investiției de 4-5 ani. Acestea sunt cea mai competitivă opțiune de producere a energiei din punctul de vedere al costurilor. Beneficiile pentru partenerii E.ON sunt certe:

Citește și: ING Bank susține energia verde, sprijinind cu peste 32 milioane de lei grupul Adrem

  • creșterea eficienței economice prin reducerea costurilor cu energia electrică;
  • un control mai bun al acestor costuri prin obținerea unui anumit grad de independență energetică;
  • îndeplinirea propriilor obiective de mediu.

Portofoliul de proiecte de generare fotovoltaică al E.ON Energie România pe segmentul non-rezidențial cuprindea, la sfârșitul anului 2023, un număr de 359 de proiecte finalizate. Valoarea totală a acestora depășește 64 de milioane de euro. Producția totală de energie fotovoltaică a centralelor puse în funcțiune este de circa 85 de GWh/an. Emisiile de CO2 sunt diminuate cu aproximativ 23.000 de tone pe an.

Share this article
Prev Post

Subiect de studiu în Săptămâna Verde și Săptămâna Altfel: antreprenoriatul feminin românesc pentru produse sustenabile

Next Post

Platforma de Mediu pentru București anunță 6 proiecte eligibile pentru finanțare în cadrul rundei de eficiență energetică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next