Două mici ferme din Dolj și Olt, alimentate de CEZ cu energie verde

Două familii de mici fermieri din Olt si Dolj își vor putea întreține culturile cu costuri substanțial reduse, datorită sistemelor fotovoltaice oferite de CEZ în campania „Sadim energie pentru viitor”.

In luna iulie, a fost finalizat procesul de instalare a panourilor fotovoltaice, in valoare de 15 000 euro. CEZ si Viitor Plus s-au ocupat de toate demersurile necesare acestui proces, de la montajul panourilor si pana la incheierea contractelor de prosumatori. Panourile fotovoltaice sunt în prezent complet functionale si produc energie verde necesara pentru cultivarea pamantului in cele doua ferme.

Prin aceasta initiativa, compania energetica si-a propus sa vina in sprijinul agricultorilor din zona Olteniei care se confrunta cu problema din ce in ce mai severa a secetei. Energia produsa de panourile fotovoltaice va putea fi folosita pentru sistemele de irigatii care trebuie sa compenseze lipsa apei din surse naturale.

„Cu fiecare kilowatt obtinut din surse regenerabile, suntem tot mai aproape de un viitor verde. In contextul in care seceta este o amenintare tot mai mare pentru agricultura, panourile fotovoltaice reprezinta atat o modalitate de a reduce costurile cu utilitatile, dar si de a obtine energia necesara pentru irigatia culturilor. Atunci cand energia curata este pusa in folosul comunitatii, satisfactia noastra este chiar mai mare.” a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ Romania.

Harta cu energie verde este completata de investitia CEZ in alte 10 centrale fotovoltaice donate de companie institutiilor de invatamant din 9 judete.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Coca-Cola renunță la sticlele Sprite din plastic verde după mai bine de 60 de ani

Next Post

Arșița terestră din Europa a provocat un val de căldură marin fără precedent în Mediterana. Viața subacvatică ar putea fi afectată dramatic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next