Companii responsabile față de mediu și oameni

CEZ Vanzare a transformat locuintele a 5 copii silitori din medii defavorizate in adaposturi cu energie pentru educatie

Furnizorul de energie CEZ Vanzare, cu sprijinul Asociatiei CSR Nest, a montat peste 41 mp de tamplarie PVC eficienta energetic si a inlocuit 50 de becuri vechi cu unele economice in 5 gospodarii din Arges, Dolj si Mehedinti.

Initiativa s-a desfasurat in cadrul celei de a doua editii a programului „Adapost cu energie”, lansat de catre furnizor in 2021, in cadrul proiectului european SocialWatt. Scopul este acela de a imbunatati eficienta energetica in caminele clientilor vulnerabili.

Daca in editia anterioara au fost schimbate echipamentele electrocasnice vechi cu unele noi, eficiente energetic, anul acesta au fost imbinate doua mari cauze pe care CEZ Vanzare le sustine: educatia si eficienta energetica.

Numarul copiilor aflati intr-o situatie de disconfort locativ este ingrijorator de mare, de aceea beneficiarii programului “Adapost cu energie #PentruEducatie” au fost selectati din randul lor. Astfel, au fost selectati 5 copii cu rezultate deosebite la invatatura, dar fara conditii de studiu propice acasa, din judetele Arges, Dolj si Mehedinti.

CEZ Vanzare, impreuna cu Asociatia CSR Nest, a inlocuit geamurile si ferestrele vechi cu tamplarie PVC cu geam termopan si a montat becuri noi LED, eficiente energetic si inteligente, in casele acestor elevi. 

„Programul Adapost cu energie #PentruEducatie reprezinta o continuare a sprijinului nostru din ultimii ani indreptat catre clientii CEZ Vanzare, pentru a-i incuraja sa isi optimizeze consumul de energie. Ne-am bucurat de feedback-ul pozitiv pe care l-am primit din partea copiilor si a parintilor, dar, mai ales, ne bucura sa stim ca acesti copii vor putea studia in conditii mai bune.” – Cornelia Szabo, Director Executiv, CEZ Vanzare.

CEZ Vanzare s-a alaturat, in anul 2019, Proiectului European SocialWatt, cu scopul principal de a lupta impotriva saraciei energetice cu care se confrunta comunitatile vulnerabile.

Despre implicarea CEZ Vanzare si impactul in comunitatea locala, AICI.

Share this article
Prev Post

Olympus și Asociația Nature Talks derulează a doua ediție a proiectului “Meserii de viitor – natura caută al tău ajutor”

Next Post

Ministerul Mediului acordă 579 milioane lei pentru construcția a peste 8000 de insule ecologice digitalizate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next