Companii responsabile față de mediu și oameni

Olympus și Asociația Nature Talks derulează a doua ediție a proiectului “Meserii de viitor – natura caută al tău ajutor”

Olympus, unul dintre cei mai mari producători de lactate din România și Asociația Nature Talks continuă proiectul de educație de mediu „Meserii de viitor – natura caută al tău ajutor” și în 2023, atât în București, cât și în alte orașe din țară.

Trainerii Nature Talks susțin ateliere de mediu interactive, în timpul cărora elevi de clasele a II-a, a III-a, a IV-a și a V-a învață de ce este important să colecteze separat mai multe tipuri de ambalaje, care sunt regulile pe care trebuie să le urmeze atunci când pregătesc deșeurile pentru reciclare, dar și ce impact au obiectele aruncate la întâmplare asupra mediului și asupra sănătății.

În cadrul proiectului, elevii fac cunoștință cu trei personaje de la care învață cum să protejeze natura: Polițistul Pădurilor – protejează pădurea de poluare și de PET-urile aruncate la întâmplare; Doctorul Apelor –  salvează viețuitoarele marine care au înghițit sau care s-au blocat în resturi de plastic; Avocatul Animalelor – vorbește în numele necuvântătoarelor și îi convinge pe oameni să colecteze separat deșeurile.

„Solicitările numeroase din partea școlilor de a duce proiectul mai departe ne-a dat energie să continuăm, iar entuziasmul și deschiderea copiilor spre informare și aplicarea informațiilor dobândite, ne arată cât de importantă este misiunea noastra. Pășim cu încredere spre un viitor mai bun”, a declarat Mădălina Toma, Director Marketing Olympus Foods România.

„Mă bucur că misiunea noastră de a face educație de mediu în România este susținută și în acest an de partenerul nostru, Olympus România. Sunt foarte multe școli care se înscriu în acest program, ceea ce ne arată cât de dorite sunt astfel de inițiative, atât de către profesori, cât și de elevi”, a declarat Teodora Iacob, Președinte Nature Talks.

Prima ediție a proiectului „Meserii de viitor – natura caută al tău ajutor” s-a derulat anul trecut, în 24 de școli din țară, incluzând aproximativ 3.000 de elevi din 7 orașe: București, Ploiești, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Iași și Bacău, iar în perioada ianuarie – mai, va ajunge în București, Craiova, Pitești și Constanța.

Share this article
Prev Post

Mol România oferă o finanțare de 821.000 de lei organizațiilor cu proiecte de mediu ce vizează Permacultura în Zonele Urbane și Ariile Naturale Protejate

Next Post

CEZ Vanzare a transformat locuintele a 5 copii silitori din medii defavorizate in adaposturi cu energie pentru educatie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next