Companii responsabile față de mediu și oameni

Colegiul Național Mihai Eminescu din Constanța, alimentat cu energie verde de CEZ

CEZ a montat un sistem de panouri fotovoltaice la Colegiul National „Mihai Eminescu” din Constanta, o cladire de patrimoniu national. Acesta este cea de-a zecea institutie de invatamant din tara care se va alimenta din surse 100% regenerabile cu sprijinul CEZ.

Cateva detalii tehnice despre investitie:

  • puterea instalata a unui panou este de 285 W;
  • numarul total de panouri care formeaza kitul fotovoltaic de 15 kWp este de 54 bucati;
  • suprafata estimata ocupata de kitul fotovoltaic de 15 kWp este de aproximativ 100 mp.

De la inceputul anului, Grupul CEZ in Romania a investit 145.000 de euro de #EnergieVerde, care s-au concretizat in alte 8 sisteme de panouri fotovoltaice.

Beneficiarii directi sunt: Liceul Astra Pitesti, Liceul Tehnic Energetic Craiova, Liceul Energetic Targu Jiu, Liceul Tehnologic Nr. 1 Alexandria, Liceul de Transporturi Auto Drobeta-Turnu Severin, Liceul Tehnologic „Ferdinand I” Ramnicu Valcea, Liceul Tehnologic „Alexe Marin” Slatina, Colegiul Economic al Banatului Montan Resita. Anterior, in 2019, am „schimbat pe verde” viitorul copiilor de la Scoala Gimnaziala din Musatesti, Arges.

„In ultimii ani, echipa noastra a dezvoltat multiple proiecte care sprijina educatia si prin care ne-am asumat responsabilitatea pentru viitorul generatiilor actuale. Judetul Constanta ramane un etalon al energiei verzi, fiind si locul in care operam cel mai mare parc eolian de pe uscat din Europa si in care am marcat premiere mondiale alaturi de #GeneratiaVerdeCEZ.” (Ondrej Safar, CEO CEZ Romania)

Share this article
Prev Post

Măsuri L’Oréal România pentru reducerea poluării și îmbunătățirea calității aerului în România

Next Post

Baterel și Amy te învață – carte pentru copii despre reciclarea corectă a deșeurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next