Companii responsabile față de mediu și oameni

Peste 850.000 lei investiți de CEZ în inițiative verzi comunitare în 2021

Grija pentru mediu a companiei CEZ Romania, în 2021, s-a concretizat prin:

  • 9 sisteme de panouri fotovoltaice pentru 9 licee din aria operationala CEZ, de care se bucura peste 3000 de elevi si profesori, dar si generatiile viitoare de elevi. In 2022, asteptarile pentru aceste sisteme sunt: sa produca aprox. 200.000 kWh de energie verde si sa reduca emisiile de CO2 cu aprox. 60.000 kg; sa economiseasca aprox. 175.000 lei si sa reduca cu aprox. 30% consumul de energie din retea, in contextul unui program scolar normal. Mai multe detalii despre initiativa pot fi regasite AICI.
  • Energie verde gratuita timp de 6 luni pentru Palatul Copiilor Alexandria, ca urmare a rezultatului concursului Green Challenge prin care fanii Neversea au avut ocazia sa compuna melodii inspirate de sunetele Parcului Eolian CEZ. Melodiile create au generat un total de 50 MW de energie verde. Informatii si detalii AICI.
  • Sponsorizarea initiativei Adapost cu energie (derivata din implicarea furnizorului CEZ Vanzare in proiectul Social Watt), in urma careia 15 locuinte din Targu Jiu au devenit mai eficiente energetic. Proiectul a presupus dotarea cu electrocasnice moderne si eficiente energetic a locuintelor unor copii proveniti din familii monoparentale, imbunatatind astfel conditiile de viata ale acestora. Povestea proiectului poate fi urmarita AICI.

„Grija pentru mediu este o preocupare permanenta pentru noi. Vom continua sa sprijinim si sa promovam proiectele pro #energieverde si eficienta energetica, vom consolida parteneriatul si implicarea in proiectul SocialWatt si vom cauta sa depasim rezultatele de pana acum”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ Romania.

Toate inițiativele cu #energiepentrubine ale Grupului CEZ in Romania pot fi urmărite și pe www.facebook.com/energiepentrubine.

Share this article
Prev Post

Coca-Cola HBC AG, desemnată cea mai sustenabilă companie de băuturi din Europa 

Next Post

Carrefour își implică partenerii în reducerea emisiilor de CO2 cu 20 de megatone până în 2030

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next