Companii responsabile față de mediu și oameni

CEZ investește 145 000 de euro pentru montarea de panouri fotovoltaice în 9 licee din țară 

Aproape 3 000 de elevi si profesori actuali, dar si viitoarele generatii din cate un liceu din judetele Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea, Teleorman, Caras-Severin si Constanta vor beneficia din luna martie de energie verde datorita initiativei Grupului CEZ in Romania de a monta si dona cate o centrala de panouri fotovoltaice cu o putere de 15 kW fiecare. 

„Una dintre directiile principale asupra careia ne-am concentrat atentia in ultimii ani a fost educatia. In aceste momente, in care incertitudinea predomina, noi ramanem vizionari si ne gandim sa actionam cu grija pentru viitor, oriunde ne va gasi acest viitor. Astfel, ne-am dorit ca fiecare liceu partener in programul Ucenic Electrician, implementat in cele 7 judete in care operatorul Distributie Oltenia pregateste #GeneratiaViitorului, dar si alte 2 licee din Constanta si Caras-Severin, acolo unde Grupul CEZ in Romania produce energie verde, sa beneficieze de o actiune cu impact asupra generatiei verzi CEZ.” (Ondrej Safar, CEO CEZ Romania) 

Initiativa are un impact pe termen lung, în valoare de 15 000 de euro/fiecare liceu, fonduri asigurate de Grupul CEZ in Romania. In cadrul proiectului, Fundatia Progress si un specialist CEZ au sustinut cursuri interactive despre energia verde si eficienta energetica pentru 300 de elevi. Este important de mentionat faptul ca, dupa finalizarea lucrarilor, centralele fotovoltaice vor trece in administrarea directa si in patrimoniul primariei/liceului beneficiar. 

Despre Grupul CEZ in Romania 

Grupul CEZ in Romania este reprezentat prin 9 companii – Distributie Energie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power si CEZ ESCO Romania, fiind prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie a energiei electrice Electrica Oltenia SA. 

Dupa procesul de separare a activitatilor (unbundling) incheiat cu succes in anul 2017, Distributie Energie Oltenia (fosta CEZ Distributie) asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea. 

CEZ Vanzare este principalul furnizor de energie electrica din sud-vestul Romaniei, dar si furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienti casnici si industriali care depaseste 1,3 milioane de clienti. 

Grupul CEZ detine in Romania si cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, in zona Dobrogea, la Fantanele, Cogealac si Gradina. Începand cu 2018, CEZ ESCO Romania ofera solutii de eficienta energetica in sectorul privat. Compania ofera servicii complete, de la consultanta la proiectare, de la management de proiect, la implementare proiectelor energetice complexe (solutii de incalzire, de racire si/ sau alimentare cu energie).

Share this article
Prev Post

Kaufland introduce bonul albastru, prietenos cu mediul înconjurător 

Next Post

Auchan. Ambalaje ecologice 100% pentru toate produsele marcă proprie până în 2025

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next