Companii responsabile față de mediu și oameni

UNICEF invită elevii și profesorii să sărbătorească împreună Ziua mondială a mediului participând la cea mai mare lecție din lume

UNICEF invită elevii și cadrele didactice din România să se alăture inițiativei globale World Largest Lesson (Cea mai mare lecție din lume), organizând în perioada 30 mai – 7 iunie 2024 o activitate la clasă pe tema prevenirii efectelor negative ale schimbărilor climatice, în contextual Zilei mondiale a mediului înconjurător, sărbătorită pe 5 iunie.

Intitulată „Acționează pentru limitarea schimbărilor climatice!”, lecția promovează obiectivele de dezvoltare durabilă 4 și 13, care se referă la educația de calitate și la acțiunea climatică.

În cadrul lecției, elevii între 8 și 18 ani sunt încurajați și îndrumați să discute și să conceapă mesaje adresate participanților la COP29 – Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice din 2024, care va avea loc în noiembrie acest an, sub forma unei scrisori. UNICEF și partenerul său Asociația HoltIS invită cadrele didactice să se înscrie accesând linkul https://www.qie.ro/climatechange/ și descărcând materialele didactice, urmând ca, până pe data de 7 iunie, să organizeze o activitate de 30-60 de minute cu elevii.

Profesorii pot raporta activitatea pe platformă până la data de 12 iunie și toți cei care vor parcurge toți pașii vor primi certificat de participare la aceasta activitate.

Share this article
Prev Post

„Alice în Țara Minunilor – O Poveste Reciclată” la Mega Mall. Workshopuri educaționale și o expoziție imersivă despre importanța mediului înconjurător

Next Post

Românii recunosc importanța schimbărilor climatice, totuși problemele de mediu sunt pe locul 8 în lista priorităţilor societăţii (studiu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next