Companii responsabile față de mediu și oameni

Un nou studiu relevă că 78% din țigările electronice de unică folosință vândute anual în Marea Britanie sunt aruncate iresponsabil la gunoi

Studiul, comandat de firma de asigurări Zurich Municipal, arată că în fiecare secundă, în Marea Britanie, trei țigări de unică folosință sunt aruncate incorect la gunoi, ceea ce provoacă un „val” de incendii în mașinile de gunoi și în unitățile de prelucrare a deșeurilor, informează publicația Circular.

Sondajul, realizat pe un eșantion format din 1.000 de utilizatori de vape, a relevat că doar 15% dintre respondenți au declarat că folosesc containerele de reciclare ale autorităților locale, în timp ce 13% spun că au returnat țigările uzate comercianților cu amănuntul. Doar 15% dintre consumatorii intervievați știau că marile magazine oferă programe de preluare a țigărilor electronice și a altor articole care conțin baterii cu litiu.

Zurich Municipal spune că datele obținute prin intermediul Freedom of Information arată că numărul mașinilor de gunoi care au fost cuprinse de incendii a crescut cu 62% în ultimii doi ani. Datele arată, de asemenea, că incendiile de locuințe provocate de țigările electronice au crescut cu 108% în doi ani, de la 59 în 2020, la 123 în 2022.

De altfel, 70% dintre utilizatori nu știu că dispozitivele conțin baterii cu litiu și 63% nu știu că bateriile pot arde dacă sunt deteriorate sau distruse.

„Bateriile inflamabile cu litiu din interiorul țigărilor electronice reprezintă un pericol ascuns pentru lucrătorii din domeniul deșeurilor și al reciclării și provoacă daune costisitoare și întreruperi ale serviciilor de gestionare a deșeurilor. Având în vedere că și incendiile de locuințe provocate de vapoarele de unică folosință și reîncărcabile sunt în creștere, guvernul trebuie să preia inițiativa în ceea ce privește sensibilizarea consumatorilor pentru a reduce această amenințare în creștere.” a declarat Alix Bedford, expert de risc la Zurich Municipal.

Zurich Municipal a solicitat guvernului britanic să creeze o categorie separată pentru țigările electronice în cadrul reglementărilor privind reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), în timp ce Asociația autorităților administrației publice locale din Marea Britanie a solicitat guvernului să interzică vânzarea și fabricarea de țigări electronice de unică folosință până în 2024.

Sursa foto: Pixabay

Share this article
Prev Post

IFM Sibiu – Prima Construcție Sustenabilă Certificată DGNB din România cu contribuția Holcim și CON-A

Next Post

Numărul cazurilor de febră denga, aproape de maximul istoric, parțial din cauza încălzirii globale (OMS)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next