Companii responsabile față de mediu și oameni

PNRR sprijină cu 259 mil euro investițiile în întregul lanț valoric al bateriilor și al celulelor și panourilor fotovoltaice

Ministerul Energiei a lansat apelul de proiecte pentru sprijinirea investiţiilor în construirea de noi capacităţi de producție, asamblare și reciclare a bateriilor, și pentru sprijinirea investițiilor în construirea de noi capacităţi de producție, asamblare și reciclare a celulelor şi panourilor fotovoltaice.

Activităţi finanţabile:

  • Achiziţionarea de instalaţii/echipamente pentru construirea de capacități noi de producție și/sau asamblare și reciclare a bateriilor;
  • Achiziţionarea de instalaţii/echipamente pentru construirea de capacități noi de producție și/sau asamblare și reciclare a celulelor şi panourilor fotovoltaice.

Bugetul total estimat al schemei este de 258.700.000 euro, iar proiectele se pot depune până pe data de 16.03.2023, ora 17:00.

Solicitanții eligibili sunt microîntreprinderile, întreprinderile mijlocii, mici (inclusiv întreprinderi nou-înființate) și întreprinderile mari, care au înscrise în actul constitutiv activități privind:

1) Construirea de noi capacităţi de producție și/sau asamblare și reciclare a bateriilor de tip LiIon (inclusiv Li-metal, Li – sulfur, Zn, flow, high temeperature), care include orice combinatie a activităților de producție de electrozi și/sau componente ale electrozilor și bateriilor; asamblarea electrozilor în baterii și testarea/condiționarea bateriilor; reciclarea bateriilor.

2) Construirea de noi capacități de producție și/sau asamblare și reciclare a celulelor sau panourilor fotovoltaice, care include orice combinație a activităților de: producție de polisilicon și wafers; asamblare de celule si module fotovoltaice; reciclare a panourilor fotovoltaice (sau a unor elemente ale acestora).

Share this article
Prev Post

Samsung Electronics România lansează a treia ediție Innovation Report 2022 dedicată dezvoltării durabile

Next Post

Henkel și Shell au semnat un acord de colaborare privind folosirea ingredientelor pe bază de materii prime regenerabile pentru mărcile produselor de curățare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next