Autobuz cu duș care face bine persoanelor fără adăpost din Brooklyn

BCS, direcția de asistență comunitară din cartierul american Brooklyn, New York, implementează încă de acum 2 ani, în parteneriat cu organizația locală Community Assignment, un serviciu social cunoscut sub numele de Shower Bus – o unitate mobilă de îngrijire care se deplasează prin cartier, oferind locuitorilor fără adăpost dușuri calde, dar și consiliere.

Singurul de acest fel din New York, programul deservește în medie 50 de persoane pe săptămână în tot cartierul.

Abordarea BCS este una holistică în ceea ce privește igiena și starea de bine. Oamenii străzii au parte nu doar de dușuri, ci și de prosoape curate, șampon, truse de bărbierit, săpun, gustări, șosete și lenjerie de corp curate, servicii de spălătorie și un spațiu sigur pentru a se relaxa.

Pe lângă facilitățile care țin de igienă și îngrijirea corpului, unitatea mobilă de dușuri apelează la specialiști și voluntari care oferă persoanelor fără adăpost consiliere psihologică, de ocupare pe piața muncii, servicii medicale de bază sau îndrumare locativă.

Potrivit BCS, oamenii din zonă au fost reticenți la început în a folosi serviciul, dar au devenit mai confortabili în timp. Multora dintre persoanele care apelează la Shower Bus nu le place să folosească adăposturile și aici intervin BCS și Community Assignment.

Foto: pg. de Fb. BCS

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Fundația Carrefour va finanța 8 proiecte ONG internaționale centrate pe tranziția alimentară, dintre care unul în România

Next Post

Obiective Deutsche Bank de reducere a emisiilor asociate creditelor până în 2030

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next