Companii responsabile față de mediu și oameni

Obiective Deutsche Bank de reducere a emisiilor asociate creditelor până în 2030

Deutsche Bank a anunțat că își propune să reducă emisiile legate de împrumuturile sale corporative din sectorul petrol și gaze cu 23% până în 2030, ca parte a unei serii de obiective care să o ajute să își îndeplinească angajamentele privind clima, relatează Reuters.

Anunțul vine înaintea următoarei runde de discuții globale privind clima, COP27, care va avea loc în Egipt în luna noiembrie, și în condițiile în care băncile și alte companii sunt presate de investitori și de factorii de decizie politică să accelereze eforturile în tranziția către o economie cu emisii reduse de dioxid de carbon.

Potrivit Deutsche Bank, așa-numitele emisii finanțate asociate sectorului petrolier și al gazelor naturale, inclusiv emisiile din domeniul de aplicare 3 (Scope 3) provenite din utilizarea carburanților și a altor produse rafinate de către utilizatorii finali, vor fi reduse cu 90% până în 2050.

„Acesta este un pas important pentru a reduce progresiv amprenta de carbon a portofoliului nostru de credite”, a declarat directorul pentru sustenabilitate, Jörg Eigendorf, într-un comunicat. „Ne concentrăm pe sprijinirea clienților noștri în călătoria lor net zero. Este un demers crucial al strategiei noastre de sustenabilitate.”

Share this article
Prev Post

Autobuz cu duș care face bine persoanelor fără adăpost din Brooklyn

Next Post

Agenția americană pentru protecția mediului va înființa un fond de granturi verzi în valoare de 27 mld. de dolari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next