Companii responsabile față de mediu și oameni

64% din populația planetei se simte vulnerabilă în ceea ce privește riscurile de sănătate generate de schimbările climatice (barometru)

Grupul francez Veolia, furnizor de soluții utile și practice pentru gestionarea apei, deșeurilor și energiei, a publicat, în parteneriat cu firma de cercetare Elabe, a doua ediție a barometrului global al transformării ecologice – care oferă o perspectivă unică asupra modului în care oamenii din întreaga lume înțeleg impactul schimbărilor climatice.

Barometrul este publicat la fiecare 18 luni – ceea ce permite o evoluție pe termen lung a reprezentărilor, opiniilor și comportamentelor.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion care reprezintă mai mult de jumătate din populația lumii, distribuită pe 5 continente.

Populația planetei își exprimă îngrijorarea tot mai mare vizavi de deteriorarea condițiilor de viață și de riscurile de sănătate la care este expusă din cauza poluării, este una dintre concluziile principale ale sondajului.

„Protecția sănătății a devenit un catalizator puternic pentru dorința de ecologizare și pentru acceptarea schimbărilor comportamentale sau a costurilor adiționale cu soluțiile ecologice.” punctează Bernard Sananès, președintele Elabe.

Câteva concluzii cheie ale barometrului

  • 89% din populația lumii este convinsă că schimbările climatice sunt reale; 
  • 64% din populația lumii se simte vulnerabilă în ceea ce privește riscurile de sănătate generate de schimbările climatice, precum creșterea bolilor infecțioase, poluarea, scăderea calității alimentelor și problemele de sănătate mintală;
  • 67% din populația planetei consideră că o soluție care contribuie la protejarea sănătății lor i-ar încuraja să își schimbe obiceiurile sau să accepte o creștere suplimentară a prețurilor.
  • 66% din populația lumii este convinsă că inacțiunea va costa omenirea mai mult decât acțiunea ecologică.  

Metodologie

Sondajul a fost realizat în 26 de țări de pe 5 continente, pe un eșantion de peste 29.500 de persoane (între 1.000 și 2.000 pe țară).

Țările au fost alese în funcție de ponderea demografică și de contribuția la emisiile de gaze cu efect de seră.

În total, aceste țări reprezintă aproape 60% din populația mondială și 67% din emisiile globale de gaze cu efect de seră.

Descarcă a 2-a ediție a barometrului global al transformării ecologice

Sursa foto: Veolia

Share this article
Prev Post

Children’s Forest sets up two community nurseries for and with the inhabitants of Ploiesti and Urziceni cities

Next Post

Faci parte dintr-un ONG, o instituție de învățământ sau o instituție publică? Aplică la Fondul Prahova pentru Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next