Companii responsabile față de mediu și oameni

Macron vrea să refacă 10% din suprafața de pădure a Franței afectată de incendiile din acestă vară

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat vineri că vrea să replanteze 1 miliard de arbori în următorii 10 ani, adică 10% din suprafața de pădure din Franța, după ce incendiile masive din vară au devastat zeci de mii de hectare de vegetație, în special în sud-vestul țării, relatează Reuters.

În contextul riscului crescut de incendii generat de încălzirea globală, Macron a anunțat, de asemenea, că intenționează să investească 250 de milioane de euro pentru modernizarea flotei aeriene de luptă împotriva incendiilor.

Macron a făcut aceste anunțuri în cadrul unei ceremonii la Palatul Elysee pentru a onora pompierii, voluntarii și autoritățile locale care au luptat împotriva incendiilor din vara acestui an.

Incendiile au distrus 72.000 de hectare de vegetație, a spus el, de 6 ori mai mult decât media anuală înregistrată în ultimii 10 ani.

După o vară deosebit de călduroasă, Franța și Spania se confruntă cu temperaturi neobișnuit de ridicate și în această toamnă, ceea ce sporește și mai mult temerile cu privire la schimbarea modelelor meteorologice în Europa.

„Acest an este ieșit din comun, dar s-ar putea să nu mai pară așa în viitor”, a declarat Macron.

Foto credit: Reuters

Share this article
Prev Post

ING Bank susține circularitatea materialelor și va colecta începând cu 2023 toate panourile publicitare proprii în scopul reutilizării creative

Next Post

INTERVIU Ionuț Ștefănescu, Director General Clarfon SA: Calitatea vieții înseamnă implicit un aer mai curat, o natură nepoluată și conservarea biodiversității, esențiale pentru un viitor mai bun pentru generațiile viitoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next