Companii responsabile față de mediu și oameni

7 din 10 români consideră poluarea o problemă majoră în România – Sondaj CIS Gaz

Energie regenerabilă CIS Gaz ECSR
Energie regenerabilă CIS Gaz ECSR

Companii și guverne din întreaga lume au în topul listei de priorități rezolvarea provocărilor legate de sustenabilitate și reducerea poluării. Acesta vor să se asigure că societatea viitorului este una cu adevărat „verde”.

Citește și: Țările lumii au lansat la Vancouver un fond global pentru protejarea naturii

Un pilon extrem de important aici este percepția utilizatorului final, care observă orice progres înregistrat în această zonă. În România, peste 90% dintre subiecți atrag atenția că ar trebui făcute mai multe investiții pentru a crește sustenabilitatea sistemului energetic. Astfel, peste 65% dintre români consideră că printre primele vizate de aceste investiții ar trebui să fie rețeaua de transport și distribuție și instalațiile, urmate de starea conductelor și țevilor (aproape 31%).

Totodată, peste 80% dintre români consideră că energia regenerabilă este foarte importantă sau destul de importantă pentru sustenabilitatea economiei. Peste 70% atrag atenția că poluarea este o problemă majoră în România. Peste 25% consideră poluarea fiind o problemă destul de importantă în România.

Sunt dispușii românii să plătească mai mult pentru surse de energie curată?

Majoritatea respondenților (57%) nu ar fi dispuși să facă investiții sau să plătească mai mult pentru surse de energie curată. Totuși,1 din 2 români indică energia produsă de panourile solare ca fiind tipul de energie pe care ar prefera să-l folosească.

Citește și: Fundația Coca-Cola își unește forțele cu platforma de microcredite Kiva pentru a sprijini până la 45.000 de antreprenori

Share this article
Prev Post

Țările lumii au lansat la Vancouver un fond global pentru protejarea naturii

Next Post

ONU: Schimbările climatice sunt o formă de „violență” împotriva copiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next