Companii responsabile față de mediu și oameni

Fundația Coca-Cola își unește forțele cu platforma de microcredite Kiva pentru a sprijini până la 45.000 de antreprenori

Fundația Coca-Cola și-a anunțat sprijinul pentru proiectul Change Make Her, în cadrul unui parteneriat cu Kiva, organizație care pune în legătură persoane dornice să ofere și să primească împrumuturi din întreaga lume, pentru a îmbunătăți accesul financiar al antreprenorilor subreprezentați din întreaga lume.

În următorii cinci ani, Change Make Her va acționa ca un fond de împrumut reînnoibil, sprijinind antreprenorii din Asia de Sud-Est, Pacificul de Sud, Africa, America Latină și Europa în mai multe domenii de impact, inclusiv agricultura durabilă, rezistența la schimbările climatice, apa și comerțul cu amănuntul.  

Saadia Madsbjerg, președintele Fundației Coca-Cola, a declarat că rambursările persoanelor împrumutate se vor întoarce în fond, sistem care va permite ca un grant de 1,1 milioane de dolari în 2023 să aibă un impact de până la 4,5 milioane de dolari până în 2028. 

„Suntem încântați să anunțăm noul nostru parteneriat cu Kiva, care merge dincolo de formele tradiționale de donații”, a declarat Madsbjerg. „Prin unirea forțelor cu creditori și parteneri cu aceleași idei din întreaga lume, fondul Change Make Her ne va permite să împrumutăm și să relansăm împrumuturi, alături de mii de alte persoane. Este un parteneriat bazat pe o credință comună în puterea accesului la finanțare pentru a ridica comunitățile.”

„Microîntreprinderile contribuie major la crearea de locuri de muncă și la dezvoltarea economică globală”, a mai spus Madsbjerg. „Sperăm că, pe lângă sprijinirea directă a antreprenorilor, Change Make Her va crea un efect de undă pentru generațiile următoare, pe măsură ce acești antreprenori vor continua să creeze noi locuri de muncă și să genereze bunăstare în comunitățile lor.”  

În ultimii 17 ani, Kiva a distribuit peste 2 miliarde de dolari de la peste 2 milioane de investitori către 4,7 milioane de persoane la nivel global, mai mult decât orice altă platformă de crowdfunding. Mai mult de 80% din împrumuturile Kiva merg către femei, cu o rată de rambursare de 96%. 

În ultimele patru decenii, The Coca-Cola Foundation a sprijinit numeroase programe de dezvoltare economică în întreaga lume, inclusiv programul 5by20, derulat pe o perioadă de 10 ani, prin care The Coca Cola Company și partenerii săi de îmbuteliere au contribuit la potențarea economică a peste 6 milioane de femei.

Share this article
Prev Post

Grupul Orange România va achiziționa energie verde de la ENGIE ca parte a strategiei de decarbonizare

Next Post

Țările lumii au lansat la Vancouver un fond global pentru protejarea naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next