Companii responsabile față de mediu și oameni

Grupul Orange România va achiziționa energie verde de la ENGIE ca parte a strategiei de decarbonizare

Companiile parte din Grupul Orange România (Orange România, Orange Romania Communications și NextGen Communications) au semnat cu ENGIE Romania primul contract de tip vPPA (virtual Power Purchase Agreement), care constă în achiziționarea virtuală de energie regenerabilă pe termen lung.

Prin acest contract, semnat pe o perioadă de 6 ani, Orange își va acoperi 30 GWh din necesarul anual de energie electrică cu energie verde provenită din tehnologie solară.

Contractul acoperă riscurile de tranzacționare viitoare legate de fluctuațiile de prețuri pe piața de energie (hedging) și, în același timp, oferă garanția (prin transferul de certificate de garanție de origine de la dezvoltator) că energia alocată cumpărătorului provine din surse regenerabile.

„Suntem aliniați la obiectivele Grupului Orange și continuăm să integrăm sustenabilitatea în centrul acțiunilor noastre, pentru a ne reduce impactul asupra mediului. Decarbonizarea și utilizarea mai multor surse de energie regenerabilă și durabilă reprezintă o prioritate pentru noi, alături de folosirea resurselor în mod eficient, prin reutilizare și reciclare. Astfel, semnarea contractului de tip vPPA cu ENGIE Romania este încă un pas important din angajamentul pe termen lung pe care Orange și l-a asumat, de a contribui la dezvoltarea sustenabilă a societății (…), a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România.

În 2022, Orange România a lansat un program ce se derulează pe o perioadă de 4 ani prin care va instala panouri solare pe 300 de site-uri de rețea și pe 4 centre de interconectare comunicații și centre de date. La acest moment, pe 3 centre de interconectare din Constanța, Brașov și Timișoara au fost instalate aproximativ 650 de panouri solare și 133 de site-uri de rețea au deja funcționale panouri solare.

Share this article
Prev Post

Subvențiile pentru combustibilii fosili au crescut la un nivel record de 7 trilioane de dolari în 2022 (FMI)

Next Post

Fundația Coca-Cola își unește forțele cu platforma de microcredite Kiva pentru a sprijini până la 45.000 de antreprenori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next