Companii responsabile față de mediu și oameni

UniCredit și Social Innovation Solutions lansează ESG Journey pentru liderii de business interesați de adaptarea la cerințele de sustenabilitate

Peste 500 de companii din toată țara sunt așteptate în perioada mai – noiembrie 2024 la seria de evenimente ESG Journey organizate de Social Innovation Solutions în parteneriat cu UniCredit Bank România.

Evenimentele se vor desfășura în 8 orașe din România, București, Timișoara, Oradea, Brașov, Constanța, Iași, Craiova și Cluj, și se adresează antreprenorilor, CEO și CFO din companii cu cifră de afaceri de peste 2 milioane de euro, care sunt interesați de tranziția rapidă și eficientă la cadrul de reglementare ESG (Environmental, Social, Governance).

Adoptarea cadrului ESG în mediul de afaceri din România aduce oportunități și provocări, iar companiile care îsi adaptează strategiile pentru a integra principiile ESG vor fi mai bine poziționate pentru a obține avantaje atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Participanții vor afla care sunt elementele concrete ce țin de framework-ul ESG care vor avea impact asupra mediului de business, care sunt cerințele legale cu referire la transparentizarea impacturilor și a riscurilor asociate activității companiilor, care sunt oportunitățile concrete, cum se poate asigura în continuare accesul la finanțare și cum poate fi utilizat cadrul de sustenabilitate.

Evenimentele aduc împreună antreprenori cu impact în comunitățile locale, în cadrul unor discuții aplicate despre adaptarea la cerințele de sustenabilitate ce derivă din schimbarea cadrului legislativ și despre oportunitățile de dezvoltare durabilă pe care le generează acest nou context.

ESG Journey va începe vineri, 17 mai, la București și va continua în Timișoara (30 mai), Oradea (6 iunie), Brașov (10 septembrie), Constanța (20 septembrie), Iași (26 septembrie), Craiova (7 noiembrie) și Cluj (14 noiembrie). 

Misiunea Social Innovation Solutions (SIS) este de a susține indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale.

SIS organizează mai multe programe de educație de sustenabilitate în România și Europa Centrală și de Est, lucrând cu peste 15.000 de IMM-uri și ONG-uri prin programe precum Academia de SustenabilitateTransformatorESG Journey și Sustainability Hub. De asemenea, SIS dezvoltă Climate Change Summit, o platformă globală de conversații despre sustenabilitate și susținere a soluțiilor la schimbările climatice.

Mai multe informații despre evenimentele ESG Journey sunt disponibile pe www.esgjourney.ro.

Share this article
Prev Post

România a înregistrat în T1 2024 cea mai mare creștere din UE a numărului de autobuze noi cu încărcare electrică

Next Post

Auchan oferă un bonus pentru reciclarea ambalajelor cu simbol SGR: 0,6 lei/ambalaj, până pe 15 septembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next