Companii responsabile față de mediu și oameni

Britanicii aleg… băile de fasole în locul donării smartphone-urilor nefolosite, relevă un nou studiu

În ciuda celor aproape 15 milioane de smartphone-uri nefolosite care adună praf în casele britanicilor, un nou studiu surprinzător arată că britanicii sunt mai înclinați să facă o baie în… fasole gătită sau să păstreze tăcerea timp de 24 de ore pentru a strânge bani în scopuri caritabile decât să își doneze dispozitivele vechi, relatează publicația Circular.

Studiul arată că 50% dintre britanici ar prefera o asemenea baie, iar 78% ar rămâne tăcuți timp de 24 de ore decât să-și doneze smartphone-urile.

Peste 4 din 10 persoane (44%) cred în mod eronat că organizațiile caritabile nu acceptă donații de smartphone-uri, ceea ce ar putea explica reticența de a dona.

În plus, mai mult de 7 din 10 britanici se simt vinovați că nu fac suficient pentru a sprijini organizațiile caritabile, aproape două treimi (63%) exprimându-și dorința de a contribui mai pozitiv la societate. Aproape două treimi (62%) donează în scopuri caritabile pentru a se simți bine că îi ajută pe alții, în timp ce aproape jumătate (48%) vor dona obiecte dacă știu că acestea vor avea un impact pozitiv asupra vieții cuiva.

Ca răspuns la pandemie, Virgin Media O2 și Hubbub au lansat programul Community Calling în 2020. Această inițiativă își propune să ofere smartphone-uri persoanelor care nu își permit dispozitive sau conectivitate, asigurându-le accesul la servicii online esențiale.

Până în prezent, au fost donate 20.000 de dispozitive, de care au beneficiat victime ale abuzului domestic, refugiați și comunități defavorizate. Dispozitivele donate vin cu date mobile O2 gratuite, furnizate de Banca Națională de Date.

Genuine Solutions, un partener tehnic acreditat, șterge în siguranță datele înainte de a reda dispozitivele. Acest efort face parte din planul Better Connections al Virgin Media O2, care încurajează consumatorii să se implice în 10 milioane de „acțiuni circulare” pentru a combate deșeurile electronice.

Dana Haidan, Chief Sustainability Officer la Virgin Media O2, a declarat: „Știm că oamenii din Marea Britanie vor să facă mai mult pentru a ajuta comunitățile nevoiașe… Actul rapid și ușor de a dona un telefon va ajuta persoanele nevoiașe să se conecteze și să aibă acces la servicii esențiale.”

Alex Robinson, CEO al Hubbub, a adăugat: „Excluziunea digitală rămâne o problemă semnificativă… Am făcut ca donarea unui dispozitiv către Community Calling să fie ușoară și directă, pentru a încuraja și mai multe donații.”

Virgin Media O2 și Hubbub continuă să îndemne publicul să își doneze smartphone-urile nefolosite pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie, subliniind impactul pozitiv semnificativ pe care astfel de donații îl pot avea asupra vieții persoanelor și asupra mediului.

Sursa foto: Freepik

Share this article
Prev Post

Principalii poluatori cu plastic în 2023 (analiză participativă Break Free From Plastic). Coca-Cola, Nestlé, Unilever, PepsiCo mereu în top

Next Post

Europenii de +30 ani înțeleg mai bine schimbările climatice decât generațiile mai tinere și, în general, decât americanii. Care e nivelul românilor (studiu BEI)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next