Companii responsabile față de mediu și oameni

Record de căldură doborât pentru luna iulie în Japonia

Japonia a înregistrat în 2024 cea mai caldă lună iulie de la începutul măsurătorilor meteorologice comparabile introduse în urmă cu 126 de ani, în 1898, a anunţat agenţia meteorologică japoneză (JMA), citată de AFP și Agerpres.

Temperaturile din întreaga ţară au fost cu 2,16 grade Celsius peste medie, depăşind recordul din iulie 2023, care a fost de 1,91°C peste medie.

Din 153 de posturi de observaţie din Japonia, 62 au depăşit recordul de temperatură medie pentru luna iulie în acest an.

Un sistem de înaltă presiune deasupra Oceanului Pacific şi „aerul cald din sud” care a cuprins părţile nordice ale arhipelagului nipon au contribuit la această situaţie, a declarat JMA.

Începând din aprilie, 59 de persoane au murit din cauza insolaţiei în Japonia, potrivit agenţiei de gestionare a dezastrelor.

Valurile de căldură devin din ce în ce mai frecvente în întreaga lume, 21 iulie 2024, devenind cea mai caldă zi din istoria măsurătorilor, potrivit reţelei europene de monitorizare meteorologică Copernicus.

Sursa foto: Freepik

Share this article
Prev Post

OMS: Căldura extremă face peste 175.000 de victime anual în Europa, iar cifrele sunt pe cale să crească

Next Post

Ziua supraexploatării Pământului: omenirea consumă resursele naturale din ce în ce mai rapid. România și-a consumat resursele din acest an pe 1 iulie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next