Companii responsabile față de mediu și oameni

Cea mai caldă lună iulie înregistrată vreodată în Grecia

Observatorul de meteorologie al Greciei a declarat luni că țara a înregistrat cea mai caldă lună iulie din istoria înregistrărilor, și asta la câteva săptămâni după un record similar pentru luna iunie, transmite AFP.

Datele preliminare arată că luna iulie 2024 a depășit precedentul record, stabilit în iulie 2012, cu 0,3 grade Celsius.

Temperaturile medii între 1960 și 2024 au crescut cu 2,5 grade Celsius, iar 3 dintre cele mai calde paiulie din ultimii 80 de ani au fost înregistrate în ultimii patru ani a precizat serviciul național de meteorologie.

Oamenii de știință spun că schimbările climatice fac ca fenomenele meteorologice extreme, inclusiv valurile de căldură, să fie mai probabile, să dureze mai mult și să fie mai intense.

Luna trecută, monitorul climatic al Uniunii Europene a declarat că 21 iulie a fost cea mai caldă zi înregistrată vreodată la nivel global – pentru ca recordul să fie doborât din nou în ziua următoare.

Serviciul Copernicus pentru schimbări climatice (C3S) a declarat că temperatura medie globală a aerului la suprafață de 17,09 grade Celsius înregistrată pe 21 iulie a fost cea mai ridicată de la începutul înregistrărilor sale, în 1940. În ziua următoare, temperatura medie globală a crescut cu încă 0,6 grade, ajungând la 17,15 grade Celsius.

Sursa foto: Freepik

Share this article
Prev Post

Fechet: În mai puţin de 8 luni de la lansare, SGR a depăşit bariera psihologică, ajungând la 1 miliard de ambalaje colectate

Next Post

Numărul de incendii în fondul forestier administrat de Romsilva a crescut de 7 ori anul acesta comparativ cu anul trecut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next