Companii responsabile față de mediu și oameni

Tactici de sustenabilitate în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024

Paris 2024 ECSR
Paris 2024 ECSR

Producătorul coreean de apă Sansu a încheiat un parteneriat cu TotalEnergies Corbion pentru a utiliza bioplasticele Luminy PLA în pahare și sticle, iar WeCycle, filiala Sansu, colaborează cu berea Cass – partenerul oficial al Casei coreene a Jocurilor Olimpice de la Paris – pentru a colecta pahare PLA folosite.

Aparent fabricate din PLA 100% biologic provenit din trestie de zahăr, paharele vor fi utilizate la standul de mâncare și băutură în aer liber Cass Pocha, situat lângă Turnul Eiffel. Se spune că bioplasticele Luminy PLA au o amprentă de carbon cu 75% mai mică decât plasticele tradiționale și pot fi reciclate sau compostate la sfârșitul ciclului de viață. 

Sansu afirmă că, prin intermediul WeCycle, reciclează organic o parte din paharele PLA colectate în biogaz prin digestie anaerobă la uzina sa pilot comercială din Coreea.

Citește și: Universul mașinilor electrice vă așteaptă la ENERGY EXPO 2024

Comitetul Olimpic de la Paris s-a angajat să elimine plasticul de unică folosință, optând pentru sticle de sticlă și fântâni de băut în locul sticlelor și paharelor de plastic de unică folosință. Berea Cass va utiliza pahare PLA, care vor fi colectate pentru reciclare. TotalEnergies Corbion afirmă că paharele din bioplastic PLA necesită mai puțină energie pentru transport în comparație cu paharele lor din sticlă.

Compania adaugă că Paris 2024 a trebuit să ia în considerare tacticile sale de sustenabilitate pentru a-și atinge obiectivul de a reduce la jumătate emisiile de carbon față de media dintre Londra 2012 și Rio 2016, iar includerea bioplasticelor la Jocurile Olimpice de la Paris evidențiază potențialul acestora în cadrul evenimentelor de amploare.

“Ca întotdeauna, suntem bucuroși să avem această oportunitate de a utiliza parteneriatul nostru cu TotalEnergies Corbion pentru a sprijini proiecte mari care ajută la modelarea viitorului sustenabilității și al bioplasticelor PLA”, a declarat Ji-Hoon Kim, CEO al Sansu. “Colaborarea cu mărci precum Cass, care pledează pentru soluții diferențiate, este, de asemenea, crucială în călătoria noastră colectivă către un viitor mai ecologic.”

În martie, cele două companii au convenit să producă o sticlă din bioplastic 100% Luminy PLA cu o etichetă în relief, în speranța de a stimula adoptarea PLA reciclat ca materie primă. Se speră ca o sticlă 100% PLA să anuleze îndepărtarea componentelor suplimentare și să eficientizeze procesul de reciclare.

Citește și: Țările bogate utilizează de 6 ori mai multe resurse și generează de 10 ori mai multe efecte asupra climei decât cele cu venituri mici

În perioada premergătoare Jocurilor Olimpice din 2024, peste 100 de organizații sportive și sportivi au semnat o scrisoare condusă de Sailors for the Sea Powered by Oceana și EcoAthletes, prin care se solicită companiei Coca-Cola, PepsiCo și Coca-Cola Europacific Partners să crească numărul de ambalaje reutilizabile și să combată poluarea cu plastic. Semnatarii scrisorii au încurajat companiile să folosească jocurile ca o “rampă de lansare” pentru a introduce ambalajele reutilizabile la viitoarele evenimente sportive, menționând îngrijorarea lor cu privire la criza actuală a poluării cu plastic.

În prima zi a Campionatului Wimbledon din acest an, evian a încheiat un parteneriat cu All England Lawn Tennis Club pentru a pune la dispoziția spectatorilor un sistem de reumplere a apei evian, în șase locații de pe teren. Sistemul evian de reumplere pentru jucători introdus anul trecut a fost continuat, jucătorii primind propriile sticle reutilizabile.

Sursa: Packaging Europe

Share this article
Prev Post

Universul mașinilor electrice vă așteaptă la ENERGY EXPO 2024

Next Post

DPD, aproape de reducerea cu 50% a emisiilor pe drumul către zero net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next