Companii responsabile față de mediu și oameni

Capacul prins de sticlă conceput inteligent și ușor de utilizat

Capac PET ECSR
Capac PET ECSR

Origin Materials a anunțat lansarea unor capace din PET prinse de sticle, despre care se spune că sunt “primele” produse concepute pentru a se alinia Directivei UE privind utilizarea unică a materialelor plastice pentru capacele de sticle conectate.

Capacul din PET prins de sticlă urmărește să completeze dispozitivul de închidere din PET al Origin, care susține că este cel mai ușor capac pentru băuturile răcoritoare carbogazoase din lume, compatibil cu finisajul gâtului PCO 1881 și primul capac din PET produs la scară comercială. Origin afirmă despre capacele sale din PET că pot fi fabricate din orice tip de plastic PET: PET virgin, PET reciclat (rPET) sau PET biobased.

“Directiva UE privind plasticul de unică folosință, care a intrat în vigoare luna trecută, impune conectarea capacelor la sticle în întreaga Uniune Europeană”, a declarat John Bissell, co-fondator și co-CEO al Origin. Bissell a adăugat: “Dacă aveți de gând să păstrați capacele conectate la sticle, lucrul logic de făcut este să faceți capacul și sticla din același material: PET. În caz contrar, centrele de reciclare se confruntă cu problema de a separa capacele din HDPE sau polipropilenă legate de sticlele din PET. Cu soluția noastră, capacele și sticlele pot fi reciclate împreună cu ușurință, fără a fi nevoie să fie separate.”

“Designul capacului nostru este în curs de brevetare, fiind simplu, inteligent și ușor de utilizat”, a comentat Bissell. “Folosim filetele capacului din PET ale sticlei pentru a bloca capacul în poziție, înclinat departe de gură, nu spre ea.”

În aceeași ordine de idei, Blue Ocean Closures și-a lansat capacul cu șurub pe bază de fibre, despre care se spune că este reciclabil în fluxurile de deșeuri de hârtie, în parteneriat cu furnizorul de suplimente nutritive Great Earth, cu sediul în Suedia. Companiile speră că acest capac din 95% fibre poate oferi o alternativă viabilă la capacele cu șurub din plastic existente.

Share this article
Prev Post

Valurile de căldură din Europa au ucis peste 47.000 de persoane în 2023, mai multe femei decât bărbați. România, printre primele cele mai afectate 10 țări

Next Post

Consumul de energie electrică al Microsoft s-a dublat între 2020 – 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next