Companii responsabile față de mediu și oameni

ÖBB: Noua generație Nightjet, viitorul călătoriilor cu trenul de noapte. „A lua trenul înseamnă a proteja mediul”

Compania feroviară de stat austriacă, ÖBB, a anunțat lansarea unei noi flote de trenuri de noapte care vor rula începând din decembrie 2023, pe liniile Viena – Hamburg și Innsbruck – Hamburg.

Toate compartimentele din vagoanele de dormit au propriile facilități de toaletă și duș, cu o zonă distinctă multifuncțională destinată relaxării, lucrului, cititului sau mâncatului în timpul călătoriei.

Adevărata inovație constă în noi „mini-cabine” – cușete individuale de tip „capsulă”, suprapuse ca într-un dormitor, în care fiecare persoană își poate izola spațiul privat.

„A lua trenul înseamnă a proteja mediul. Acest lucru este valabil mai ales pentru trenurile de noapte. De aceea lucrăm împreună pentru a extinde și mai mult rețeaua europeană de trenuri de noapte. Cu multe legături, dar mai ales cu noile Nightjets (…) Acest lucru va fi și mai ușor și mai confortabil în viitor. Acest lucru arată clar că viitorul călătoriilor pe distanțe scurte și medii aparține trenului”, a declarat Leonore Gewessler, ministrul austriac pentru acțiune climatică.

„Cu noua generație Nightjet prezentată astăzi, continuăm în mod constant extinderea flotei noastre de trenuri de noapte și vom continua să jucăm un rol de pionierat în transportul cu trenuri de noapte în Europa. Cu noile noastre Nightjet-uri de ultimă generație, vom convinge prin mai mult confort și intimitate (…) concentrându-se în mod clar pe nevoile pasagerilor”, a spus Andreas Matthä, CEO-ul ÖBB.

ÖBB, care a sărbătorit centenarul la finalul lunii septembrie a acestui an, dispune acum de cea mai mare flotă de trenuri de dormit din Europa, care circulă pe tot continentul.

Citește și: Rețeaua feroviară a Europei a scăzut dramatic în ultimele trei decenii, în timp ce investițiile în infrastructura rutieră au crescut

Share this article
Prev Post

Fii omul lui, nu stăpânul lui! – campanie Red Panda care responsabilizeză iubitorii de animale din România

Next Post

ING Bank România dă startul unei noi ediții a programului “Adoptă un Proiect”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next