Companii responsabile față de mediu și oameni

ING Bank România dă startul unei noi ediții a programului “Adoptă un Proiect”

Adopta un Proiect ING Bank ECSR
Adopta un Proiect ING Bank ECSR

ING Bank România a lansat o nouă ediție a programului de granturi „Adoptă un Proiect”, dedicată anul acesta instituțiilor de învățământ. În perioada 9-30 octombrie, ele pot înscrie proiecte și inițiative care contribuie la reducerea impactului negativ asupra mediului înconjurător. De asemenea, sunt așteptate și proiectele pentru crearea de spații sustenabile pentru desfășurarea activității elevilor.

Valoarea totală a fondurilor alocate este de 315.000 EUR, iar finanțarea maximă oferită fiecărui proiect câștigător este de 50.000 EUR. Câștigătorii vor fi anunțați în data de 27 noiembrie. Aceștia vor fi aleși în urma unui proces de selecție și jurizare în care sunt implicați angajații băncii.

Grădinițele, școlile și liceele din țară sunt invitate, alături de partenerii lor din sfera ONG, să aplice pentru finanțări prin intermediul cărora să își pună în practică proiectele de sustenabilitate. Acestea pot viza crearea de spații verzi și grădini comunitare, derularea unor acțiuni de reciclare sau activități educative în timpul Săptămânii verzi, precum și alte idei creative care au ca obiectiv protejarea mediului înconjurător. 

Școlile sunt primul spațiu în care tinerii au ocazia să experimenteze spiritul de comunitate, să înțeleagă importanța protejării interesului și spațiului comun. Tocmai de aceea ne dorim să contribuim la adaptarea școlilor spre un loc de învățare și întâlnire, care să aducă împreună comunitățile și să ajute la adaptarea la un mod de viață mai sănătos. «Adoptă un Proiect» răspunde acestor nevoi, fiind un program cu tradiție, susținut de colegii din ING Bank, cu scopul ca tranziția spre o lume mai sustenabilă să fie mai ușoară, iar generațiile viitoare mai bine pregătite să o susțină” – Mihaela Ioniță, Director de Resurse Umane la ING Bank România.

Calendarul programului „Adoptă un Proiect”:

„Adoptă un Proiect” a fost inițiat de ING Bank România în anul 2013. Proiectul își propune să sprijine organizațiile non-profit și implicarea angajaților în cauze sociale. Astfel, banca a susținut până acum 77 de proiecte. În total a făcut o finanțare de peste 1,2 milioane de euro.

Detalii suplimentare, privind competiția, organizațiile eligibile și documentele necesare înscrierii proiectelor, pot fi accesate AICI:

Cei interesați pot trimite, de asemenea, un e-mail la sustainability@ing.ro.

Share this article
Prev Post

ÖBB: Noua generație Nightjet, viitorul călătoriilor cu trenul de noapte. „A lua trenul înseamnă a proteja mediul”

Next Post

Firmele britanice au în birouri 12 milioane de dispozitive mobile și tablete nefolosite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next