Companii responsabile față de mediu și oameni

Firmele britanice au în birouri 12 milioane de dispozitive mobile și tablete nefolosite

Un nou sondaj realizat de 3Gem Research & Insights pe un eșantion de 500 de manageri IT arată că 70% dintre firmele britanice cu cel puțin 10 angajați ar dori să fie mai verzi, dar au o problemă cu gestionarea deșeurilor electronice, astfel că acestea au în birouri peste 11,8 milioane de dispozitive mobile și tablete nefolosite.

Studiul, citat de publicația britanică Circular, mai arată că 82% dintre organizații doresc, de asemenea, o soluție simplă care să le ajute afacerea să își recicleze dispozitivele tech care nu mai sunt utilizate.

Ca răspuns, Virgin Media O2 a anunțat că relansează programul ”O2 Recycle for Business”, care permite firmelor de toate dimensiunile să își valorifice dispozitivele vechi. În schimb, companiile pot primi bani înapoi, vouchere pentru dispozitive noi sau pot dona fondurile în scopuri caritabile. Orice companie poate utiliza O2 Recycle for Business, indiferent de furnizorul de telefonie mobilă.

Virgin Media O2 spune că O2 Recycle a procesat peste 3,8 milioane de dispozitive pentru întreprinderi și consumatori de la lansarea sa în 2009, iar anul trecut a plătit peste 670.000 de lire sterline întreprinderilor.

O2 Recycle for Business oferă companiilor o modalitate simplă de a elimina dispozitivele nefolosite care le aglomerează birourile.

O2 Recycle for Business asigură ștergerea de date din dispozitivele care nu mai sunt folosite, 92% dintre ele fiind fie reciclate, fie recondiționate și revândute clienților ca produse „ca noi”.

Întreprinderile își pot folosi voucherele pentru a cumpăra dispozitive noi prin intermediul O2 sau pot dona până la 100% din banii obținuți partenerului ONG al Virgin Media O2, Good Things Foundation.

„O2 Recycle for Business oferă companiilor o modalitate simplă de a elimina dispozitivele nefolosite care le încarcă birourile – și de a fi recompensate pentru asta.” a comentat Jo Bertram, Managing Director la Virgin Media O2 Business.

Share this article
Prev Post

ING Bank România dă startul unei noi ediții a programului “Adoptă un Proiect”

Next Post

Exim Banca Românească lansează cardurile din material reciclabil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next