Companii responsabile față de mediu și oameni

Noile capacități de producție de energie regenerabilă la nivel mondial vor crește cu o treime în 2023, cea mai mare creștere absolută înregistrată până acum

Noile capacități de producție de energie din surse regenerabile la nivel mondial sunt estimate să crească cu o treime în acest an, a anunțat joi Agenția Internațională pentru Energie (AIE), citată de Reuters, ca urmare a intensificării politicile guvernamentale și a preocupările legate de securitatea energetică.

AIE a precizat în raportul său de actualizare a pieței energiei regenerabile că producția de energie regenerabilă la nivel mondial va crește cu 107 gigawați (GW), cea mai mare creștere absolută înregistrată vreodată, până la peste 440 GW în 2023.

„Energia solară și eoliană conduc expansiunea rapidă a noii economii energetice globale”, a declarat directorul executiv al AIE, Fatih Birol, citat de Reuters. „În acest an, vom avea o cantitate record de energie regenerabilă în sistemele de electricitate – mai mult decât capacitatea totală de energie electrică a Germaniei și Spaniei la un loc.”

Energia fotovoltaică va reprezenta două treimi din creșterea din acest an, iar capacitatea de producție a energiei eoliane va crește cu aproape 70% în 2023. Anul viitor, capacitatea totală de energie electrică din surse regenerabile la nivel mondial ar urma să ajungă la 4.500 GW, echivalentul producției totale de energie electrică a Chinei și a Statelor Unite la un loc.

Cu toate acestea, o creștere suplimentară în 2024 va depinde de faptul dacă guvernele pot oferi un sprijin politic mai mare pentru a aborda provocările legate de acordarea de autorizații și proiectarea licitațiilor. De asemenea, sunt necesare mai multe investiții în modernizarea rețelelor pentru a integra volume mai mari de energie din surse regenerabile în sistemele energetice, se mai spune în raport.

Share this article
Prev Post

CleanJoule anunță o investiție de 50 milioane de dolari din partea unui consorțiu internațional pentru a accelera producția sustenabilă de combustibil pentru aviație

Next Post

Milk & More va testa livrările la domiciliu de sticle de Coca-Cola Zero reumplute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next