Companii responsabile față de mediu și oameni

Vânzările de vehicule electrice în SUA, la un nivel record. Tesla pierde din cota de piață

Vânzările de vehicule electrice (EV) în Statele Unite au urcat pentru prima dată la peste 300.000 de unități în trimestrul al treilea 2023, în timp ce cota de piață a liderului industriei, Tesla, a scăzut la cel mai mic nivel înregistrat vreodată, se arată într-un raport publicat recent de Cox Automotive, citat de Reuetrs.

Tesla domină acum doar jumătate din piață, față de 62% cât deținea în primul trimestru, în pofida unui război al prețurilor declanșat de compania condusă de Elon Musk pentru a-și consolida poziția în arena competitivă a vehiculelor electrice.

Cu toate acestea, compania ar putea inversa tendința de scădere odată cu lansarea camionului său electric Cybertruck, care urmează să fie livrat clienților în acest trimestru, a precizat firma de cercetare a pieței.

În același timp, alți producători auto au redus agresiv prețurile pentru a contracara un mediu de cerere dificil, declanșat de inflația ridicată și de creșterea costurilor de împrumut.

„Nivelurile mai ridicate ale stocurilor, o mai mare disponibilitate a produselor și presiunea în sensul scăderii prețurilor au contribuit la stimularea creșterii continue a vânzărilor de vehicule electrice pe piața americană”, a declarat Cox.

Războiul prețurilor declanșat de Tesla a făcut ca prețurile medii ale EV-urilor să scadă la 50.683 de dolari în septembrie, față de 52.212 dolari în luna precedentă, a adăugat Cox.

Vânzările totale de vehicule electrice în al treilea trimestru au crescut cu aproape 50% față de anul trecut și au reprezentat un nivel record de 7,9% din totalul vânzărilor din industrie, se arată în raport.

Foto: vecstock – freepick

Share this article
Prev Post

Cartoon Network Climate Champions ne prezintă 3 super eroine care vor să inspire planeta prin lupta împotriva schimbărilor climatice

Next Post

Majoritatea companiilor raportează acum, într-un fel sau altul, riscurile climatice (Raport de progres TCFD)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next