Companii responsabile față de mediu și oameni

ES-30, avionul cu emisii zero, va fi lansat pe piață în 2028. Air Canada și Saab, printre investitori

Compania suedeză Heart Aerospace a anunțat recent lansarea în 2028 a unui avion de pasageri cu emisii zero. ES-30 este proiectat pentru curse regionale, având o capacitate de 30 de locuri și o autonomie complet electrică de 200 de kilometri.

Avionul va include, de asemenea, un sistem hibrid de rezervă, pentru a asigura necesarul de energie fără a canibaliza autonomia bateriei. Această configurație oferă avionului o autonomie extinsă de 400 de kilometri cu 30 de pasageri și flexibilitatea de a zbura până la 800 de kilometri cu 25 de pasageri.

Heart Aerospace a atras deja investitori importanți, precum Air Canada, Saab sau United Airlines.

„Air Canada este foarte încântată să colaboreze cu Heart Aerospace pentru dezvoltarea acestei aeronave revoluționare. Am muncit din greu și cu succes pentru a ne reduce amprenta, dar știm că pentru atingerea obiectivelor noastre de zero emisii nete avem nevoie de noi tehnologii, precum ES-30. Avem toată încrederea că echipa Heart Aerospace are expertiza necesară pentru a îndeplini promisiunea ES-30 de a avea un viitor al aviației mai curat și mai ecologic” a declarat Michael Rousseau, președinte și director executiv al Air Canada. „

ES-30 este un avion electric pe care industria îl poate folosi efectiv. Am proiectat un avion rentabil care permite companiilor aeriene să ofere servicii bune cu o gamă largă de rute”, a declarat Anders Forslund, fondator și CEO al Heart Aerospace. „Cu ES-30 putem începe să reducem emisiile de la călătoriile aeriene cu mult înainte de sfârșitul acestui deceniu, iar răspunsul pieței este fantastic.”

Share this article
Prev Post

8,3 tone de deșeuri colectate în cadrul initiațivei România Limpede, lansată de Lidl

Next Post

Clear Channel transformă stațiile de autobuz în grădini miniaturale pentru polenizatorii sălbatici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next