Vânzările de mașini electrice second-hand în Marea Britanie ating un nivel record

Vânzările de mașini electrice la mâna a doua în UK au fost cu 71% mai mari în primul trimestru al anului 2024 decât în aceeași perioadă a anului trecut, iar vânzările de mașini hibride second-hand sunt, de asemenea, în creștere semnificativă, relatează publicația edie.

Noile date ale Societății Producătorilor și Comercianților de Automobile (SMMT) confirmă faptul că peste 41.500 de mașini SH full electrice au fost vândute pe piața de profil în primul trimestru al acestui an. Aceasta reprezintă o creștere de 71% de la un an la altul.

În mod similar, vânzările de mașini hibride și plug-in hybrid rulate au crescut cu peste 42%, ajungând la peste 96.500 de vehicule în primul trimestru.

În același timp, vânzările de mașini diesel uzate au scăzut cu 1,3%.

Reprezentanții industriei au atribuit aceste tendințe mai multor factori, printre care disponibilitatea tot mai mare a modelelor electrice și hibride la mâna a doua, dorința conducătorilor auto de a-și reduce amprenta asupra mediului și potențialele economii de costuri în contextul prețurilor ridicate la motorină și benzină.

Cu toate acestea, aproape 98% din vânzările de mașini second-hand din acest trimestru au fost reprezentate de modele cu motor cu ardere internă. Vânzările de mașini de ocazie pe benzină au crescut cu aproape 8% de la an la an, în contextul redresării pieței după pandemie și pe fondul recesiunii.

SMMT pledează pentru schimbări legislative, cum ar fi o reducere a TVA pentru vehiculele electrice noi – parțial pentru a compensa o creștere a costurilor inițiale ca urmare a eliminării subvenției pentru autovehicule electrice – și pentru un efort mai concertat de extindere a rețelei de puncte de încărcare din Marea Britanie.

Potrivit noilor date oficiale publicate în această lună, Marea Britanie are în prezent 60.000 de puncte de încărcare publice, în creștere de la 30.000 la începutul anului 2022.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Granturi UE de 90 de milioane euro pentru accelerarea tranziției energetice și digitale a orașelor

Next Post

Pădurea Copiilor înființează două pepiniere comunitare pentru și împreună cu locuitorii din Ploiești și Urziceni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next