Pădurea Copiilor înființează două pepiniere comunitare pentru și împreună cu locuitorii din Ploiești și Urziceni

Asociația Pădurea Copiilor a lansat „Pepiniera Comunității” – un proiect care dă putere elevilor de liceu din Ploiești și Urziceni de a-și revigora orașele, prin gospodărirea de pepiniere silvice comunitare ale căror roade însuflețesc oamenii și le înverzesc viața.

Cele două pepiniere vor fi înființate în Parcul Municipal Ploiești Vest și în curtea Liceului Tehnologic Urziceni, fiecare pe o suprafață de aprox. 1000 de metri pătrați.

„Vrem ca aceste puiernițe comunitare să ofere tinerilor resursele necesare funcționării unei pepiniere, concomitent cu instrumentele și oportunitățile de implicare și conlucrare incluzivă în două orașe din sudul țării care se confruntă cu probleme de mediu și fenomene meteorologice extreme, și care au nevoie de mai mult verde pentru sănătatea locuitorilor.” a declarat dr. Teodora-Alexandra Pălărie, președintele Asociației Pădurea Copiilor.

Repere în implementarea proiectului

Elevi, profesori și părinți vor parcurge în perioada următoare un traseu formativ și participativ care pleacă din clasă și continuă pe teren – prin lucrul efectiv în cele două pepiniere și vizite de studiu în pădurile urbane înființate de Pădurea Copiilor în cele două orașe, precum și la una dintre cele mai mari pepiniere din Sud-Estul României, Pepiniera Silvică Simileasca, administrată de Ocolul Silvic Buzău.

Cei mai implicați liceeni își vor continua parcursul educațional în cadrul atelierelor de formare a Comitetelor de Înverzire Participativă (CIP) înființate în proiect, la finalul cărora tinerii vor deveni conectori și lideri comunitari în rezolvarea nevoii de înverzire a orașelor lor.

Proiectul închide cercul formării și al implicării comunitare prin organizarea de către CIP-uri, împreună cu cetățenii, a două evenimente de plantare în Ploiești și Urziceni.

Partenerii Asociației Pădurea Copiilor în implementarea proiectului sunt: Municipiul Ploiești, prin Parcul Municipal Ploiești Vest, Liceul Tehnologic Urziceni, Colegiul Tehnic „Elie Radu” Ploiesti, Liceul Tehnologic „Toma Socolescu” Ploiești, Asociația Pro Democrația și Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie – GEAC.  

„Pepiniera Comunității” este unul dintre cele 20 de proiecte câștigătoare în cadrul Raiffeisen Comunități, acceleratorul de ONG-uri în sustenabilitate, o inițiativă Raiffeisen Bank România derulată cu sprijinul Asociației pentru Relații Comunitare.

Evoluția proiectului poate fi urmărită pe website-ul și canalele de Facebook, Instagram și LinkedIn Pădurea Copiilor.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Vânzările de mașini electrice second-hand în Marea Britanie ating un nivel record

Next Post

Bankwatch România angajează Coordonator comunicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next