Companii responsabile față de mediu și oameni

World Vision și Fundația PepsiCo au construit un solar și au amenajat o livadă în curtea Liceului Tehnologic Urziceni

Fundația World Vision România și Fundația PepsiCo, brațul filantropic al PepsiCo, și-au unit forțele pentru a îmbunătăți experiența educațională a elevilor de la Liceul Tehnologic Urziceni, instituție care joacă un rol major în furnizarea de forță de muncă calificată pentru întreprinderile tehnice, agricole și de mediu din județul Ialomița, singura instituție de învățământ de acest tip din zonă.

Benficiind de sprijinul a 38 de voluntari PepsiCo, proiectul a inclus construirea unui solar complet echipat de 60 de metri pătrați, înlocuirea acoperișului solarului existent și amenajarea unei livezi cu 100 de pomi în curtea școlii. De asemenea, spaţiul exterior livezii a fost transformat ȋntr-un loc de ȋnvăţare şi dezvoltare personală, atractiv, sigur şi prietenos, amenajat cu bănci și mese pentru ca elevii și profesorii să poată desfășura activități în aer liber.

„Solarul vechi al școlii este din anul 2006 și este destul de redus ca suprafață, nu se pot derula toate activitățile de practică cu elevii acolo. Un solar în plus înseamnă plante mai multe și răsaduri diversificate pentru practica, ceea ce îi va ajuta foarte mult pe elevii cu calificarea „agricultor în culturi de camp. De asemenea, livada care există în lotul școlar este dedicată activităților de practică pentru elevii de la specializarea Horticultură. Livada a fost înființată acum 30 de ani, ceea ce înseamnă că mulți dintre pomi nu mai ajungeau să rodească. Pe viitor atât noul solar, cât și livada, vor folosi ca material didactic pentru generații de elevi de la profilul agricol și vă mulțumim pentru contribuția voastră la dezvoltarea acestor elevi.” a precizat Andrei Pătrașcu, Director al Liceului Tehnologic Urziceni.

„Este motivant să vedem cum voluntarii PepsiCo se implică în proiecte comunitare, cum ar fi reamenajarea completă a grădinilor Liceului Tehnologic Urziceni. Construirea unui solar, plantarea de legume și copaci, precum și crearea unei zone de studiu și relaxare nu doar că au îmbunătățit facilitățile școlii, ci au și promovat un sentiment de comunitate și responsabilitate față de mediu. Pasiunea și implicarea voluntarilor noștri reflectă cu adevărat spiritul PepsiCo”, a declarat Silvia Petre, Director de Resurse Umane PepsiCo România.

Share this article
Prev Post

Ca a făcut Apa Nova pentru reducerea impactului asupra mediului în 2023. Raport de sustenabilitate

Next Post

Numărul întreprinderilor cu obiective bazate pe știință s-a dublat în 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next