Granturi UE de 90 de milioane euro pentru accelerarea tranziției energetice și digitale a orașelor

Comisia Europeană a lansat a 3-a cerere de propuneri în valoare de 90 de milioane de euro în cadrul Inițiativei urbane europene (EUI). Proiectele selectate în cadrul acestei cereri de propuneri vor testa soluții inovatoare în orașe pentru a le ajuta să în tranziția energetică și digitală.

Cu o sumă de până la 5 milioane de euro disponibilă pentru fiecare proiect selectat și o cofinanțare de 80% din partea Fondului European de Dezvoltare Regională, aceasta este o ocazie unică pentru orașe de a adopta inovația.

Apelul este deschis tuturor orașelor din UE, cu excepția celor care au primit deja sprijin în cadrul apelurilor anterioare EUI-IA (apelurile EUI-IA 1 și 2).

„Tranziția energetică” vizează pilotarea de soluții inovatoare pentru sisteme energetice mai verzi și mai accesibile.

„Tehnologia în orașe” vizează explorarea soluțiilor digitale pentru îmbunătățirea serviciilor publice și a guvernanței urbane.

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Orașele acționează ca centre de inovare și joacă un rol esențial în impulsionarea tranziției ecologice și digitale (…). Prin această a treia cerere de propuneri EUI, oferim orașelor posibilitatea de a explora potențialul tehnologiilor emergente în sectorul energetic și nu numai, deschizând calea către o Europă neutră din punct de vedere climatic. Zonele urbane de toate dimensiunile nu vor fi lăsate în urmă – ne vom asigura că acestea vor inova, evoluând odată cu vremurile, pentru a deveni mai incluzive și mai accesibile pentru toți europenii.”

Termenul limită pentru depunerea propunerilor este 14 octombrie 2024.

Pentru mai multe informații, accesați website-ul EUI.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Auchan a colectat de la clienți 1 milion de litri de ulei. Sătmărenii, bucureștenii din Drumul Taberei și gălățenii, în topul consumatorilor responsabili

Next Post

Vânzările de mașini electrice second-hand în Marea Britanie ating un nivel record

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next