Companii responsabile față de mediu și oameni

Exim Banca Românească lansează cardurile din material reciclabil

Exim Banca Romaneasca a demarat procesul de tranzitie a portofoliului de carduri catre o alternativa sustenabila si prietenoasa cu mediul astfel ca, din aceasta luna, cardurile Mastercard Debit Gold emise de banca vor fi fabricate din material reciclabil.

„Ca banca universala de top, Exim Banca Romaneasca are responsabilitatea de a oferi produse bancare sigure si sustenabile care sa sprijine tranzitia catre o economie verde, iar lansarea cardului de debit fabricat din materiale reciclabile reprezinta inca un pas inainte in implementarea strategiei noastre de sustenabilitate. Vom continua trecerea catre materiale prietenoase cu mediul si pentru celalalte produse din portofoliul de carduri si, in acelasi timp, ne vom concentra pe promovarea unor practici bancare responsabile prin accelerarea digitalizarii serviciilor oferite. De asemenea, avem in vedere dezvoltarea de produse si servicii cu componente de sustenabilitate, fie ca vorbim despre produse dedicate sau despre integrarea criteriilor ESG in deciziile de finantare si investitii, si ne propunem ca prin actiunile noastre sa contribuim la amplificarea efectelor pozitive pe care politicile de creditare sustenabila le au la nivelul comunitatii si a mediului”, a declarat Traian Halalai, presedintele executiv al Exim Banca Romaneasca, în comunicatul de presă oficial.

Procesul de tranzitie catre materiale sustenabile pentru portofoliul de carduri va continua si pe parcursul anului viitor si se va aplica exclusiv cardurilor nou-emise pentru a evita irosirea stocului existent si pentru a permite incheierea ciclului de viata al celor care sunt in posesia clientilor.

Exim Banca Romaneasca este o banca universala 100% romaneasca, aflata in top 10 cele mai mari institutii de cre­dit dupa active. Banca opereaza o retea nationala de distributie de 83 de sucursale si 26 de Centre de Afaceri, acestea din urma fiind dedicate exclusiv companiilor, retea care ii permite sa fie aproape de clientela de retail si corporate si sa implementeze diverse programe de dezvoltare romanesti si europene.

In plus, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, Exim Banca Romaneasca este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea durabila a economiei.

Share this article
Prev Post

Firmele britanice au în birouri 12 milioane de dispozitive mobile și tablete nefolosite

Next Post

Dezastrele naturale au provocat Chinei pagube economice de 42 de miliarde de dolari în primele 9 luni ale lui 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next