E.ON și Plimob finalizează construcția unei centrale fotovoltaice de 1 MW

E.ON Energie România și Plimob, fabrica de scaune din Sighetu Marmației, județul Maramureș, finalizează luna aceasta construcția unei centrale fotovoltaice cu o putere instalată de 1 MW, în urma unei investiții în valoare de aproape 775.000 de euro. Centrala va asigura companiei aproximativ 1.227 MWh pe an de energie electrică, acoperind 14% din energia necesară în procesul de producție.

Centrala va avea 2.400 de panouri fotovoltaice montate pe acoperișurile a trei clădiri ale fabricii Plimob din comuna Sarasău, pe o suprafață de aproximativ 15.000 de metri pătrați.

„Pentru a putea folosi resursele naturale trebuie mai întâi să le protejezi. După investiițile făcute pentru dotarea cu utilaje și capacități de producție ultamoderne, investiția în această centrală va aduce pentru Plimob S.A. reducerea consumului de energie electrică din rețea și va contribui în mare măsură la protejarea mediului, prin consumul de energie verde. Prin proiectul desfășurat în parteneriat cu E.ON se reduc emisiile de CO2 cu 270 tone pe an. Cantitatea de energie electrică produsă de centrale este destinată autoconsumului în procesul de producție”, a declarat Vasile Godja, director general Plimob.

Începând din anul 2019 și până în prezent, E.ON a finalizat peste 150 de centrale fotovoltaice în România, în valoare de 28,5 milioane de euro. Prin intermediul acestor proiecte, producția totală de energie fotovoltaică depășește 36 GWh pe an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 8.000 tone pe an.

Foto: Unsplash

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Electrolux și AIESEC au desfășurat pentru al 2-lea an programul Food Heroes în cadrul căruia au fost susținute 70 de ateliere cu participarea a peste 1800 de elevi

Next Post

GreenWEEE este membru în cadrul proiectului GRINNER și folosește inteligența artificială pentru a detecta bateriile din instalațiile de reciclare a DEEE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next