Companii responsabile față de mediu și oameni

Topul țărilor în funcție de consumul de combustibili fosili în 2023 (grafic)

Consumul de combustibili fosili a atins noi niveluri record în 2023, determinat de creșterea utilizării cărbunelui și petrolului în China, în ciuda boom-ului global al energiei regenerabile.

Împreună, gazul, petrolul și cărbunele au reprezentat anul trecut 81,5% din mixul energetic global, în ușoară scădere față de 82% în 2022.

Graficul de mai jos, marca Visual Capitalist, arată primele 12 țări în funcție de consumul de combustibili fosili în 2023. Datele provin din Energy Institute, 2024 Statistical Review of World Energy, publicat în iunie 2024.

China și SUA reprezintă aproape jumătate din consumul mondial de combustibili fosili

China și SUA sunt responsabile pentru aproape jumătate (47%) din consumul mondial de combustibili fosili.

În 2023, China a consumat 140 exajouli de combustibili fosili, echivalentul a aproximativ 5,8 miliarde de tone de cărbune. Statele Unite au urmat cu 76 de exajouli, în timp ce India a ocupat locul al treilea cu 35 de exajouli.

Consumul de petrol brut a depășit pentru prima dată 100 de milioane de barili pe zi, iar cererea de cărbune a depășit recordul anului precedent.

China rămâne cel mai mare consumator de cărbune, reprezentând 56% din consumul global, un nou record pentru această țară.

În plus, în 2023, consumul de cărbune al Indiei a depășit pentru prima dată totalul combinat al Europei și Americii de Nord.

Share this article
Prev Post

SUA ar putea sprijini obiectivul global de reducere a producției de plastic (surse Reuters)

Next Post

Purina Europe lansează primul său program de combatere a pierderii biodiversității marine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next