Companii responsabile față de mediu și oameni

Start „Crearea de păduri urbane în Municipiul Tulcea” cu aproape 2.500.000 de puieți plantați pe o suprafață de peste 61 de hectare

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, participă astăzi la conferința de presă dedicată semnării contractului de finanțare pentru proiectul „Crearea de păduri urbane în Municipiul Tulcea”.

Evenimentul marchează un pas important în direcția îmbunătățirii mediului urban, fiind susținut financiar prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Proiectul prevede împădurirea a 61,2 hectare de teren situat în zona periurbană a municipiului Tulcea, ceea ce va transforma această inițiativă în

Prin acest proiect se vor planta 2.495.192 de puieți, pe o suprafață totală de 61,42 hectare de teren, în 7 zone situate în aria periurbană a municipiului, iar pădurile vor juca rolul de centură verde a orașului, în imediata vecinătate a spațiului locuit.

Cu o valoare totală de peste 5,83 milioane de euro, acest proiect va avea ca rezultat final cea mai mare pădure urbană creată prin intermediul fondurilor PNRR, care va contribui la reducerea poluării și la îmbunătățirea calității vieții pentru locuitorii orașului, oferindu-le totodată un spațiu verde de recreere.

Finanțarea va acoperi toate costurile legate de lucrările pentru pregătirea solului, înființarea plantației și întreținerea acesteia timp de trei ani.

Lista intermediară de proiecte selectate în cadrul apelului PNRR/2022/C2/I.1.C – „Crearea de păduri urbane”

Sursa foto: Britannica

Share this article
Prev Post

Volvo renunță la angajamentul de a vinde 100% mașini electrice până în 2030

Next Post

ING Bank și Fundația Comunitară Cluj finanțează proiecte de mediu „În Zona Ta” la Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next