Companii responsabile față de mediu și oameni

Promovarea reciclării dozelor din aluminiu, în prim-planul ediției a 6-a a Green Tech & Film Festival

Desfășurată în perioada 29 martie – 7 aprilie 2023, cea de a 6-a ediție a Green Tech & Film Festival, platforma educațională care promovează un stil de viață sustenabil, protejarea mediului și a tehnologiilor verzi, a adus mesajul reciclării dozelor mai aproape de publicul din București, de elevi și companii.

Dozele din aluminiu reprezintă cel mai sustenabil ambalaj de băuturi și cel mai reciclat la nivel mondial. În medie, o doză de aluminiu reciclată ajunge înapoi în raft în doar 60 de zile. În prezent, 75% din tot aluminiul produs vreodată este încă în uz, iar conștientizarea importanței reciclării acestui material este vitală pentru conservarea resurselor. Pentru aduce în atenția publicului beneficiile reciclării dozelor din aluminiu, Green Tech & Film Festival a dedicat ediția din 2023 acestui subiect, printr-un parteneriat cu Every Can Counts România, inițiativa locală a programului european dedicat colectării și reciclării dozelor din aluminiu, derulat în 20 de țări.  

Programul Green Tech & Film Festival a inclus o serie de activități desfășurate în București, la Promenada Mall, cât și activități de educație ecologică și proiecții de film documentar derulate în școli din toată țara, cu mesajul #KeepTheCycleGoing sau #ContinuaReciclarea. În București, publicul a avut ocazia de vizita expoziția cu tablouri realizate din doze și de a lua parte la CanUniverse, o serie de activități dedicate conștientizării importanței recilării dozelor: ochelari VR prin care oamenii au putut experimenta o lume cu totul nouă a reciclării, ghidați de ambasadorii Every Can Counts; roboți dronă programați să colecteze dozele din aluminiu; puzzle-uri digitale cu mesaje educaționale despre beneficiile reciclării; vizionarea unor materiale video despre reciclarea dozelor; activități de colectare prin intermediul dispozitivelor de colectare purtate în spate de ambasadorii reciclării.

Profesorii din rețeaua Guerrilla Verde, platformă parteneră acestei ediții, au desfășurat în parallel activități de educație ecologică pe tema reciclării dozelor din aluminiu, pe baza unui Kit E-Green Tech Film Festival. Kit-ul a inclus sugestii de filme documentare pe teme de mediu, materiale video și imagini despre reciclarea dozelor, cât și posibilitatea de a implementa programul Every Can Counts.  Peste 1000 de elevi ghidați de profesorii lor au luat parte la aceste activități.

Ediția 2023 a Green Tech & Film Festival a fost derulată în parteneriat cu Every Can Counts România, considerat programul principal pentru promovarea reciclării dozelor de băutură din Europa. lansată în 2009 în Marea Britanie, prezentă în România din 2012, inițiativa Every Can Counts este un parteneriat între producătorii de doze, industria reciclării și brandurile de băuturi și colaborează cu companii de gestionare a deșeurilor, organizatori de evenimente și festivaluri, mărci de băuturi, companii, școli și universități din România și Europa.

„Doza din aluminiu este unul dintre cele mai populare recipiente pentru băuturi din lume. Fiind complet reciclabilă, fără pierderi de calitate, e nevoie de doar 60 de zile pentru ca o singură doză de aluminiu să fie produsă, umplută, distribuită, consumată și reciclată într-o doză nouă. Ne bucurăm că prin parteneriatul cu Green Tech & Film Festival am avut ocazia de a reitera importanța reciclării acestui tip de ambalaj.” a punctat Adina Magsi, Country Manager Every Can Counts România.

Share this article
Prev Post

Greenovate! Europe angajează manager proiect la Bruxelles

Next Post

Tetra Pak și-a prezentat noile inițiative și investiții în domeniul reciclării în contextul Zilei Pământului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next