Companii responsabile față de mediu și oameni

UrbanLab for Green Cities București – Laborator de inovare pentru neutralitate climatică

UrbanLab Bucuresti ECSR
UrbanLab Bucuresti ECSR

UrbanizeHub găzduiește un nou ideathon UrbanLab for Green Cities pentru orașele viitorului în București, pe 4-6 octombrie, la Entrepreneurship Academy! De asemenea, în premieră, echipele câștigătoare vor continua să-și dezvolte ideile inițiale în cadrul unui program de incubare care va dura trei luni, în perioada noiembrie 2024 – februarie 2025. 

Proiectul „Climate-Neutral and Smart Cities” sprijină Cluj-Napoca, Suceava și Sectorul 2 din București în cadrul misiunii UE „100 de Orașe Neutre și Inteligente până în 2030”. În perioada iunie 2024 – aprilie 2025, Sectorul 2 colaborează cu experți norvegieni pentru a implementa obiective climatice și soluții sustenabile pentru un oraș verde și a crește capacitatea administrativă în această sferă.

UrbanLab for Green Cities este un eveniment de tip ideathon de trei zile, programat să aibă loc între 4-6 octombrie 2024, la The Entrepreneurship Academy, cu scopul dezvoltării de soluții inovatoare pentru orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic. Acest eveniment își propune să promoveze inovația socială, educația antreprenorială și implicarea activă a comunității și reunește cetățeni, grupuri comunitare și afaceri locale pentru a crea soluții viabile și aplicabile la nivel local.

Participarea la UrbanLab for Green Cities este deschisă tuturor celor interesați, indiferent de domeniul de activitate, iar participanții vor beneficia de sprijin constant din partea mentorilor. Participanții sunt încurajați să vină cu idei de la proiecte de design urban și soluții tehnologice de mobilitate sau aplicații digitale până la inițiative educaționale sau sociale. Sunt încurajate atât idei la început de drum cât și soluții mai mature ce pot susține transformarea Sectorului 2 într-o zonă a orașului mai sustenabilă și mai prietenoasă cu cetățenii și mediul.

UrbanLab for Green Cities stimulează inovația locală și implicarea comunității, oferind totodată o platformă pentru ca soluțiile dezvoltate să devină modele replicabile, facilitând schimbul de bune practici la nivel internațional.

Competiția se va desfășura în două etape:

  • Ideathon (weekend 4-6 octombrie): Echipe formate din 3-5 persoane vor dezvolta și prezenta soluții ce pot susține tranziția Sectorului 2 spre neutralitate climatică. Specialiști în design urban, tehnologie, și comunități vor mentora echipele pe parcursul weekend-ului, iar juriul  format experți locali și internaționali din sectorul public și privat for evalua soluțiile și desemna soluțiile câștigătoare.
  • Incubator (noiembrie 2024 – februarie 2025): Câștigătorii vor beneficia de premii în valoare totală de 3.000 de euro și vor avansa în incubatorul unde soluțiile alese vor fi consolidate prin sesiuni de mentorat și training, cu scopul de a crea modele de afaceri sau proiecte viabile.

Unele dintre proiectele dezvoltate la stadiu de pilot vor fi propuse pentru implementare de către administrația publică, în timp ce altele vor putea fi susținute de mediul privat, contribuind astfel la un cadru de parteneriat mai apropiat între administrație și ecosistemul local.

Înscrie-te până pe 30 Septembrie la UrbanLab for Green Cities prin formularul de mai jos și ai șansa să câștigi unul dintre premiile în valoare totală de 3.000 de euro și să intri cu soluția ta în programul de incubare de 3 luni!

Share this article
Prev Post

Realme dezvăluie calea către neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon, subliniind conceptul de design „3R+1D”

Next Post

Restart Energy a finalizat un proiect fotovoltaic pentru compania Mobilaiud, în valoare de peste 850.000 de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next