Companii responsabile față de mediu și oameni

Young Global Changers Recoupling Awards 2024 pentru tinerii cu idei inovative care schimbă lumea în bine

În fiecare an, Global Solutions Initiative, o rețea formată din grupuri de analiză reputate cu soluții la problemele globale majore, invită tinerii inspirați din întreaga lume să participe la Summitul pentru soluții globale de la Berlin, în cadrul programului Young Global Changers.

Din 2017, programul a atras peste 410 studenți și tineri profesioniști din peste 120 de țări, care s-au angajat și au lucrat împreună cu lideri de opinie la nivel mondial pentru a găsi soluții la provocările globale.

În prezent, suntem martorii unei tendințe în multe economii avansate și emergente în care prosperitatea economică este din ce în ce mai mult decuplată de prosperitatea socială și de sustenabilitatea mediului.

Young Global Changers Recoupling Awards își propune să identifice, să recunoască și să recompenseze tinerii promotori ai schimbării din întreaga lume care contribuie activ la stoparea acestei tendințe, la inversarea inegalității globale în creștere, distrugerea continuă a mediului, slăbirea instituțiilor democratice și declinul colaborării internaționale și al încrederii între națiuni.

Premiul urmărește să recunoască practicile concrete și proiectele și inițiativele de impact conduse de tineri care conduc la schimbare pe teren, servind în același timp drept exemplu și sursă de inspirație dincolo de impactul lor imediat. Young Global Changers sunt studenți, tineri universitari, tineri profesioniști, antreprenori și lideri ai organizațiilor non-profit sau ai întreprinderilor sociale din întreaga lume care dezvoltă și pun în aplicare idei pentru a aduce schimbări pozitive la nivel global, regional sau local.

Categorii de concurs

Premiul Reimagine Business Award: Afacerile și activitățile comerciale pot stimula creșterea economică, pot oferi oportunități de angajare și pot stimula inovarea. În același timp, multe dintre practicile comerciale actuale duc la producerea excesivă de deșeuri, contribuie la epuizarea resurselor naturale, exacerbează schimbările climatice și perpetuează condițiile de muncă precare. Destinat tinerilor întreprinzători care au implementat un model de afaceri care promovează prosperitatea socială și obiectivele de mediu.

Reimagine Social and Climate Action: Multe persoane și grupuri defavorizate din întreaga lume se confruntă cu provocări semnificative în ceea ce privește accesul la servicii de bază, cum ar fi asistența medicală, hrana, locuințele sau educația. În același timp, crizele de mediu precum schimbările climatice, poluarea mediului și pierderea biodiversității se accelerează – amenințând mediul nostru natural și exacerbând dezechilibrele sociale. Se caută proiecte care sprijină direct societățile afectate de inegalități sistemice sau de degradarea climei.

Reimagine Civic Engagement Award: În întreaga lume, încrederea cetățenilor în guvern, administrație și instituții publice este în scădere. Populismul și naționalismul sunt în creștere și asistăm în același timp la o lipsă de transparență și de responsabilitate a factorilor de decizie și a unei lipse de oportunități pentru cetățeni și societatea civilă de a se implica și de a participa activ la deciziile importante care le afectează viața. Sunt eligibile proiectele care sprijină direct transferul de putere către cetățeni pentru a se implica în spațiul civic.

Eligibilitate 

Numai persoanele fizice pot aplica. Nu puteți aplica în calitate de organizație, ci doar în calitate de reprezentant al acesteia. Participanții trebuie să dețină o poziție de conducere în cadrul proiectului sau inițiativei pentru care candidează (fondator, co-fondator, lider de proiect, inițiator sau un rol similar). Participanții trebuie să stăpânească suficient de bine limba engleză pentru a-și prezenta proiectul în fața unui juriu și a unui public și pentru a participa la conversații de grup. Programul Young Global Changers urmărește să responsabilizeze tinerii. Candidații trebuie să aibă, de preferință, vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

Proiectul, afacerea sau inițiativa cu care candidați trebuie să aibă ca scop recuplarea, adică o mai bună aliniere a activităților economice sau politice cu bunăstarea socială și sustenabilitatea mediului. Acest lucru înseamnă să plasați nevoile oamenilor și sustenabilitatea mediului în centrul activităților economice și/sau politice. 

Proiectul sau inițiativa trebuie să fi depășit stadiul de idee și să fie funcțional.

Avantaje și beneficii

Finaliștii Young Global Changers Recoupling Awards 2024 vor fi invitați la Berlin, pentru a participa la Summit-ul Global Solutions 2024. Organizatorii acoperă cheltuieli de călătorie și cele de cazare pe perioada Summit-ului Global Solutions (cinci nopți, 3-8 mai 2024). Sunt oferite oportunități de networking cu lideri din mediul academic, de afaceri, politic și al societății civile și acces la o rețea globală exclusivă de Young Global Changers cu idei similare.

Termen limită de înscriere: 27 noiembrie 2023.

Informații și formularul de înscriere 

Proiecte câștigătoare în anii anteriori

Share this article
Prev Post

Ce surse de energie electrică alimentează lumea. Cărbunele este încă rege (Infografic)

Next Post

FAO avertizează asupra costurilor anuale de 10 trilioane de dolari generate de sistemele alimentare nesustenabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next