Companii responsabile față de mediu și oameni

Rețeaua pentru Natură Urbană. S-au lansat înscrierile la Școala de mediu pentru jurnaliști, ediția a 3-a

Rețeaua pentru Natură Urbană a anunțat lansarea ediției a 3-a a Școlii de mediu pentru jurnaliști, inițiată în 2021 de Asociația Parcul Natural Văcărești în cadrul unui proiect finanțat inițial prin programul Active Citizens Fund România.

Școala de mediu se adresează jurnaliștilor, absolvenților de Jurnalism, studenților care își doresc o carieră în domeniu și creatorilor de conținut, interesați de subiecte de mediu și care vor să înțeleagă mai bine acest domeniu vast.

În acest an, Școala de mediu pentru jurnaliști se va desfășura în perioada 9-12 noiembrie, în satul Costești, Județul Vâlcea. Participanții selectați vor avea parte de 4 zile pline de informații, discuții, ieșiri pe teren, acces la resurse relevante și specialiști de mediu și din zona jurnalistică.

Printre invitații care și-au confirmat deja prezența, se numără Aurel Oprinoiu, președintele Comisiei de Mediu din Senat, căruia participanții îi vor putea adresa întrebări despre adoptarea politicilor publice de mediu sau despre traseul legislativ al unui proiect de mediu.

Un alt invitat este jurnalistul Andrei Ciurcanu, jurnalist de investigație la RISE Project, care va povesti despre etapele și provocările anchetelor pe teme de mediu.

Fundația Conservation Carpathia va fi reprezentată de Mihai Zotta, care le va explica jurnaliștilor în ce constă reconstrucția ecologică a pădurilor tăiate ilegal în Munții Făgăraș.

Vor fi prezenți și angajați ai Gărzii de Mediu și Gărzii Forestiere, de la care jurnaliștii vor putea afla mai multe despre controlul și sancționarea infracțiunilor de mediu.

Pe teren, Florin Stoican, președintele Asociației Rețeaua pentru Natură Urbană, le va explica participanților cum își pot da seama dacă o exploatare forestieră este legală sau nu.

Cei interesați să participe la această nouă ediție a Școlii de mediu pentru jurnaliști sunt invitați să completeze acest formular până la 1 noiembrie 2023.

Organizatorii asigură transportul, cazarea și masa participanților.

Partenerul principal al Școlii de Mediu pentru Jurnaliști este BRD Groupe Societe Generale.

Sursa foto: pagina de FB Rețeaua pentru Natură Urbană

Share this article
Prev Post

Make My Money Matter. Universitățile britanice sunt îndemnate să renunțe la finanțatorii bancari de combustibili fosili

Next Post

Un startup din Seattle lansează „cafeaua fără boabe” pentru a ajuta la combaterea defrișărilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next