Companii responsabile față de mediu și oameni

Studenții români la Arhitectură se pot înscrie la VELUX Award 2024 cu proiecte care explorează viitorul luminii naturale în mediul construit

Grupul VELUX invită studenții de la facultățile de arhitectură din România să se înscrie la competiția International VELUX Award 2024, organizată pe tema “Light of Tomorrow”. Perioada de înregistrare în competiție este deschisă până la 1 aprilie 2024. Competiția organizată în 2024 va ajunge la cea de-a 11-a ediție, iar în cadrul edițiilor anterioare au fost prezentate proiecte primite de la peste 6000 de studenți la arhitectură din întreaga lume.

De la prima ediție, în 2004, International VELUX Award a devenit o competiție de referință pentru studenți, viitori arhitecți, care vor modela clădirile din viitor. Concursul invită studenții să exploreze rolul luminii naturale în arhitectură și își propune să stimuleze inovația în acest domeniu. Totodată, scopul acestei competiții este de a-i încuraja și provoca să dezvolte proiecte interesante prin care să contribuie la dezvoltarea unei înțelegeri mai aprofundate asupra rolului esențial pe care îl are lumina naturală în viețile noastre.

În cadrul acestui concurs, studenții se vor organiza în mai multe echipe și vor lucra la proiectele lor în una dintre cele două categorii disponibile: “Lumina naturală în clădiri” sau “Cercetări privind lumina naturală”.

Pentru a participa la competiție, primul pas pentru studenți este să se înregistreze cu o adresă de e-mail și un număr de telefon. După finalizarea procesului de înregistrare, aceștia sunt încurajați de către organizatori să formeze echipele, să se conecteze cu profesorul îndrumător și să înceapă să lucreze la proiect. Astfel, studenții au la dispoziție câteva luni pentru a-și dezvolta ideile în proiecte inovatoare și creative.

Repere competiție

  • Termenul limită pentru înregistrări este 1 aprilie 2024, ora 23:59
  • Pe 15 aprilie 2024, se va deschide platforma de încărcare a proiectelor, oferind astfel oportunitatea participanților de a-și prezenta creațiile
  • Termenul limită pentru încărcarea proiectelor este 30 mai 2024, ora 23:59
  • În vara anului 2024, juriul se va reuni pentru a evalua proiectele și pentru a anunța câștigătorii regionali
  • În toamna-iarna lui 2025, finaliștii regionali vor participa la un atelier dedicat, unde își vor susține prezentările în fața juriului
  • La finalul atelierului, vor fi anunțați câștigătorii globali

Informații detaliate despre premiu și participarea la International VELUX Award 2024, găsiți AICI. De asemenea, pentru toate noutățile și actualizările legate competiție, puteți urmări paginile de Instagram și Facebook International VELUX Award.

International VELUX Award este o acțiune care face parte din comunitatea Daylight and Architecture, inițiată de VELUX. În completarea unei game variate de conținut unic creat de arhitecți, jurnaliști și cercetători, site-ul daylightandarchitecture.com oferă o bibliotecă bogată de conferințe filmate, discuții despre lumina naturală și articole relevante. Aceste materiale sunt deosebit de valoroase pentru studenții care participă la competiție, atât pentru a-și găsi inspirație, cât și pentru a-și extinde cunoștințele despre importanța luminii naturale asupra vieții de pe Pământ.

Despre International VELUX Award

Tema generală a International VELUX Award 2024 pentru studenții la arhitectură este “Light of Tomorrow”. Lansată în 2004 și organizată la fiecare doi ani, competiția urmărește să pună în discuție viitorul luminii naturale în mediul construit, prin încurajarea explorărilor creative pe tema luminii naturale în clădiri și a cercetărilor privind lumina naturală din partea viitorilor arhitecți de top ai lumii.

Concursul este organizat în colaborare cu Uniunea Internațională a Arhitecților (UIA) și este recunoscut de următoarele organizații educaționale: Asociația Europeană pentru Educația în Arhitectură (EAAE), Institutul American al Studenților în Arhitectură (AIAS), Consorțiul de Cercetare Arhitecturală (ARCC) și Asociația Școlilor Universitare de Arhitectură (ACSA).

Pentru mai multe informații despre International VELUX Award, vizitați daylightandarchitecture.com/iva/.

Share this article
Prev Post

Pierderile de păduri provocate de producția de cauciuc în Asia de Sud-Est sunt de până la 3 ori mai mari decât se estima

Next Post

Ambasada Regatului Țărilor de Jos a lansat concursul de afișe pentru studenți Water-Energy-Food Nexus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next