Companii responsabile față de mediu și oameni

BASF și AHK România anunță începerea înscrierilor în România pentru noua ediție a concursului de soluții inovatoare

BASF – cea mai mare companie chimică din lume și lider european în cercetare și dezvoltare, împreună cu AHK România, demarează proiectul BASF Innovation Hub, care va reuni start-up-uri și companii inovatoare din 11 țări din Europa Centrală și de Sud-Est, inclusiv România. Scopul proiectului este de a susține start-up-urile prin promovarea celor mai bune idei, dar și prin oferirea unui sprijin financiar.

În acest an, tema principală – Energia regenerabilă – abordează întrebările Green Deal, generând soluții pentru principalele provocări actuale de mediu.

“Toate obiectivele țărilor europene, care au ca scop reducerea efectelor nocive asupra mediului, sunt de apreciat”, a declarat Andreas Lier, directorul general al companiei BASF România. “Energiile regenerabile joacă un rol cheie în această tranziție importantă, deoarece au la bază resurse resurse furnizate în permanență de natură,, cum ar fi vântul, apa și soarele, o sursă permanentă de energie din atmosfera noastră”. Actuala criză a energiei fosile va fi chiar un accelerator pentru a deveni cât mai rapid neutri din punct de vedere climatic.”

Aplicațiile pentru BASF Innovation pot fi transmise până pe 16 septembrie 2022. În prima fază a proiectului, cinci proiecte selectate vor participa la finala locală, unde juriul va alege cea mai bună idee din România. În noiembrie, ideea câștigătoare va fi prezentată în marea finală BASF Innovation Hub, alături de cele mai bune soluții din celelalte 10 țări paricipante.

Pe lângă oportunitatea de a interacționa cu companii internaționale, care pot acționa ca o platformă de lansare, dar și de a obține vizibilitate pentru ideile lor, câștigătorul evenimentului local va fi  premiat cu 2.500 de euro brut, iar cea mai bună idee a etapei finale este premiată cu 5.000 de euro brut.

Sunt eligibili pentru a participa, start-up-urile și echipele inovatoare, formate din maximum cinci membri. Cerința de bază pentru participare este ca ideea să contribuie direct sau indirect la soluționarea unor provocări stringente de mediu precum energia curată, mobilitatea inteligentă și agricultura sustenabilă (strategia Farm to Fork).

Directorul general al AHK România, Sebastian Metz, adaugă: “AHK România susține tendința actuală în ceea ce privește utilizarea energiilor alternative verzi, mai ales în contextul actual, în care AHK împlinește 20 de ani de existență, organizând majoritatea evenimentelor și proiectelor sub auspiciile reducerii emisiilor de carbon”.

“Prin Innovation Hub oferim, o platformă bine cunoscută, prin care inovațiile start-up-urilor vor avea vizibilitate și expunere, atrăgând posibili parteneri și sprijin suplimentar. Fie că vorbim de energie solară și baterii CDR (continuous discharge rating), de mobilitate inteligentă sau de cele mai accesibile și sănătoase modalități de a produce alimente, BASF va oferi ajutor financiar pentru a sprijini dezvoltarea celei mai bune idei”, a subliniat Andreas Lier, director general al BASF România.

Share this article
Prev Post

Astăzi, 30 mai 2022, are loc prima conferință din cadrul evenimentului Săptămâna Verde a Uniunii Europene

Next Post

Save Soil: Până în 2050, 90% din solul mondial va ajunge într-o stare de degradare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next